Pjer Emerik Obamejan i Feran Đutgla (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan i Feran Đutgla (©Reuters)

Obamejan napada Majorku, dok uprava sprema ugovor za naslednika

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.05.22. | 13:52

Talentovani Feran Đutgla oduševio i izvesno će parafirati novu saradnju

Fudbaleri Barselone u 34. kolu španske Primere dočekuju Majorku (21.00). Bore se Katalonci za drugo mesto na tabeli koje donosi učešće u Superkupu narednog leta, s ozbirom da je Real Madrid juče i zvanično postao šampion. Ćavi ima velike probleme, ekipa je vezala dva poraza kod kuće od Rajo Valjekana i Kadiza, a pritom je i veliki broj igrača van stroja. Zato je pobeda nad timom sa Baleara imperativ.

Dok se prvotimci spremaju za sudar sa Majorkom, uprava vredno radi na čuvanju mladih nada. Tako sprema i ugovor za talentovanog Ferana Đutglu koji je ove sezone između prvog i drugog tima postigao 20 golova. Dokazao je da ima ozbiljan potencijal, možda i da u bliskoj budućnosti nasledi Pjer Emerika Obamejana u prvoj postavi.

Izabrane vesti

Talentovanom napadaču je šansu u prvom timu ukazao upravo Ćavi. Već na drugom nastupu je pokazao da zaslužuje poverenje, kako probio led protiv Elčea. Strelac je potom bio i u Kupu kralja protiv Linaresa, ali nakon što je Barsa angažovala Adamu Traorea, Obamejana i Ferana Toresa u januaru, postalo je jasno da će morati da se vrati u drugi tim.

Kako piše katalonski Sport, nije mu teško palo. Nije pravio nikakav problem, nastavio je naporno da radi i poslednjih meseci ubire plodove. Od 25. januara je odigrao 14 utakmica i postigao isto toliko golova, uz asistenciju. Ima velike zasluge za plasman Barse B u plej-of trećeg ranga, a samo su brojke bile dovoljne da uprava krene sa spremanjem novog ugovora. Aktuelni mu ističe na kraju sezone, a čeka ga i ozbiljna povišica.

Kakva uloga ga očekuje u prvom timu još nije poznato. Izvesno je samo da se na njega računa i da će dobiti šansu da se dokaže. Naredne pripreme pokazaće da li je kalibar za ozbiljniju ulogu u Ćavijevoj četi.

Kako bilo, Đutgla večeras neće pomoći Blaugrani protiv Majorke, iako je veliki broj igrača van stroja. Izvesno je da neće nastupiti Niko Gonzales (prelom prsta na nozi), Oskar Mingeza i Martin Brajtvajt (Kovid), kao i odavno povređeni Pedri, Serhi Roberto, Samuel Umtiti i Seržinjo Dest. Pod znakom pitanja su i Đerar Pike i Usman Dembele, mada je prilično izvesno da Ćavi sa njima neće rizikovati.

Tako će u srcu odbrane igrati Ronald Arauho i Erik Garsija. Urugvajac bi mogao da zaigra i po desnom boku jer je upitan i Dani Alves. Brazilac se ne oseća najbolje, najavljeno je da će igrati, ali ako to ne bude slučaj u startnih 11 naći će se Klemon Lengle. Umesto Dembelea po desnoj strani se očekuje Adama Traore.

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen - Alves (Arauho), Arauho (Lengle), Erik Garsija, Đordi Alba - F. De Jong, Buskets, Gavi - Adama, Obamejan, F. Tores

Barsa neće osvojiti trofej ove sezone, pa se u poslednjih pet kola Primere bori isključivo za drugo mesto. Nije obezbedila plasman ni u Ligu šampiona, mada ima šest bodova prednosti u odnosi na timove ispod crte za elitu. Mora hitno da popravi i utisak kod kuće, kako na Kamp Nou ima tri vezana poraza. Izuzetno bolan naneo joj je Ajntraht iz Frankfurta u Ligi Evrope (2:3) i eliminisao je u četvrtfinalu poslednjeg takmičenja u kojem je mogla do pehara. Usledila su dva podjednako velika, ako ne i veća iznenađenja. Ceo plen iz Katalonije odneli su i Kadiz i Rajo Valjekano.

Majorka je sa druge strane pobegla od opasne zone, ali daleko od toga da je sigurna. Ima dva boda više od Granade (dočekuje Seltu, 16.15) i sledi joj pet finala. Na minula tri susreta šokirala je Atletiko Madrid (1:0) i dobila Alaves (1:0), ali je pretrpela ubedljiv poraz u sudaru sa Elčeom na strani (0:3).

Prvi meč Barse i Majorke odigran početkom tekuće godine okončan je minimalnom pobedom Ćavijeve ekipe na Balearima. Gol odluke postigao je Luk De Jong.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Sevilja - Kadiz 1:1 (1:0)

/En Nesiri 7 - Perez 66/

Subota

Alaves - Viljareal 2:1 (2:0)

/Laguardija 4, Eskalante 31 - Čukvueze 47/

Real Madrid - Espanjol 4:0 (2:0)

/Rodrigo 33, 43, Asensio 55, Benzema 81/

Valensija - Levante 1:1 (1:0)

/Duro 27 - Duarte 81/

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Ermoso 8 ag, Injaki Vilijams 56 pen/

Nedelja

14.00: (3,00) Elče (3,05) Osasuna (2,70)

16.15: (2,85) Granada (3,10) Selta (2,60)

18.30: (3,20) Rajo Valjekano (3,10) Real Sosijedad (2,40)

21.00: (1,35) Barselona (5,30) Majorka (8,00)

Ponedeljak

21.00: (2,75) Hetafe (2,90) Betis (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaMajorkaPjer Emerik ObamejanFeran Đutgla

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara