Pjer Emerik Obamejan
Pjer Emerik Obamejan

Obamejan pred odlaskom iz Čelsija posle samo pola godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 12:42

FK Los Anđeles čeka zeleno svetlo Gabonca

Stigao je letos da ugasi požar u Čelsijevom napadu, ali ga je umesto toga samo još više rasplamsao. Nije Pjer Emerik Obamejan uspeo da reši sada već hronični problem "devetke" sa kojim se londonski klub pati, te bi u narednim danima mogao da napusti Stamford Bridž samo pola godine pošto je stigao u London. I otisne se u MLS.

Kako piše sve uticajniji španski Relevi, FK Los Anđeles, koji je početkom februara prodao Kristijana Aranga Pačuki (5.5000.000 evra), izrazio je želju da dovede 33-godišnjeg Gabonca na pozajmicu do kraja sezone i tako makar privremeno zakrpi rupu u napadu.

Izabrane vesti

Prema saznanjima istog izvora, Čelsi je voljan da ga pusti i da pride isplaćuje njegova kompletna primanja (160.000 funti nedeljno) tokom šestomesečne pozajmice. Navodno nedostaje još samo zeleno svetlo fudbalera kako bi se posao kompletirao. Ipak, i njega bi američki klub trebalo da dobije, budući da Grejam Poter ne računa na Obamejana u drugom delu sezone što je jasno pokazao i time što ga nije licencirao za nokaut fazu Lige šampiona.

Uostalom, Obamejan je u Čelsi došao poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka na poziv tadašnjeg trenera Čelsija Tomasa Tuhela sa kojim se ranije sarađivao u Dortmundu. Međutim, pod palicom nemačkog stručnjaka na Stamford Bridžu je odigrao samo jednu utakmicu, protiv Dinama u Ligi šampiona. Čelsi je tada izgubio, a Tuhel je posle neuspeha u Zagrebu dobio otkaz.

Ni Poter ga nije ostavio bez šanse, odigrao je Obamejan 17 utakmica u svim takmičenjima tokom prvog dela sezone, 11 puta se našao u startnoj postavi, ali je postigao samo tri gola. Čelsi je u međuvremenu angažovao Datra Fofanu, pozajmio Žoaa Feliksa i kaparisao Kristofera Enkunkua za leto, što znači da će na leto morati da trajno da napusti klub ukoliko bude želeo da igra. Ukoliko mu je isključivo do para, teško da će na drugom mestu moći da dobije više. Za Čelsi je vezan ugovorom još godinu i po dana.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Pjer Emerik ObamejanČelsiTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara