Obećava početak mlade selekcije: Partizanov štoper odigrao kao top napadač

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 21:50

Golovima Mihaila Ilića Orlići pobedili Azerbejdžan – 2:0

Odličan dan za mlađe reprezentativne selekcije Srbije. Prvo su omladinci, i pored minimalnog poraza od Francuske, osvojili tradicionalni turnir Stevan Ćele Vilotić, dok je dve godinwe stariji tim zabeležio prvu recku na putu ka Prvenstvu Evrope 2025. godine.

Dobro, Azerbejdžan baš i ne može da bude reper prave snage nove mlade reprezentacije Srbije, ali svakako je dobro što je početak obojen trijumfalnim notama – 2:0. Selektor Dušan Đorđević izveo je tim bez klasičnog napadača, oslanjajući se na brzu trojku u napadu Mitrović-Lučić-Pantović, ali je štoper Partizana Mihajlo Ilić odigrao kao napadač top klase. Upravo su golovi momka rođenog 2003. godine u 19. i 26. minutu ubile nadu gostiju sa istoka Evrope da mogu do cilja u Beogradu.

Izabrane vesti

Tek će se dometi ove generacije ocratiti u predstojećim mečevima, kada će se nameriti na mnogo jače rivale, ali svakako treba pohvaliti neke segmente u igri tima Dušana Đorđevića. Srbija je bila u aposlutnoj kontroli čitav tok meča, ne dozvolivši Azerima ni da priđu Veljku Iliću. Pored junaka meča Mihaila Ilića, valja apostrofirati odličnu igru Mitra Ergelaša koji je kao lokotiva vukao naš tim, dok je kapiten Lučić sa nekoliko poteza digao publiku u Staroj Pazovi na noge.

Od početka meča Srbija je bila bolja. Pritiskali su Orlići nisu zonu Azera, prvi korner je mogao da bude plodonosan. Tada je centaršut Ergelaša do prečke skrenuo štoper TSC-a Đorđevića. Branili su se nekako Azeri, ali u 18. minutu je ponovo Ergelaš centrirao, Mihailo Ilić se iskrao na drugoj stativi i pogodio glavu.

Stigao je štoper Partizana da malobrojnu publiku podseti na divno veče srpskog sporta, oponašajući radovanje Novaka Đokovića sa US Opena. Ubrzo je isti igrač prelomio utakmicu. Ovog puta pohvale zaslužuje i kapiten Lučić, koji je kao u Crvenoj zvezdi, napadao štopere rivala visoko, uz jak intenzitet presinga. Upravo se u 26. minutu Lučić izborio klizećim startom za jednu loptu, čekao pravo rešenje i istini za volju imao i sreće. Lopta se posle njegovog šuta odbila do noge Mihaila Ilića koji je nepogrešivo pogodio dalji ugao.

Gosti za 45 minuta nisu imali šut ka Veljku Iliću. U drugom poluvremenu viđen je nešto slabiji intenitet meča. Nije moglo mnogo toga da se vidi. Imao je šansu Mitrović da prelomi utakmicu još jednim golom, ali je šutirao preko gola.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTO ZA MLADE - 1. KOLO

GRUPA F

Ponedeljak

Luksemburg - Engleska 0:3 (0:1)

/Delap 43, Dojl 58, Palmer 67/

Utorak

Ukrajina - Severna Irska 1:0 (0:0)

/Roman 70/

Srbija - Azerbejdžan 2:0 (2:0)

/Ilić 19 i 26/




 


tagovi

mlada reprezentacija SrbijeVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara