Viktor Gjekeres i Čuba Akpom (©Reuters)
Viktor Gjekeres i Čuba Akpom (©Reuters)

Obračun dvojice najboljih golgetera Čempionšipa: Gjekeres VS Akpom

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 10:41

Danas (13.00) drugi meč polufinala plej-ofa, u Koventri stiže Midlzbro. Navijači domaćeg tima budili vatrometom gostujuće fudbalere noć uoči dvoboja. Šveđanin postigao 21 gol u ligi, a prvi strelac najjače druge lige na svetu sedam pogodaka više

Sanderlend je iskoristio prednost domaćeg terena, dobio u prvom meču polufinala plej-ofa Čempionšipa Luton sa 2:1, a danas se u Koventriju igra drugi duel. U Zapadni Midlends danas (13.00) na noge nebesko-plavima stiže Midlzbro.

Gosti sa Riversajda su u jednom trenutku bili konkurentni i za mesto broj 2 i direktnu promociju u Premijer ligu, ali su u finišu posustali, pa su završili kao četvrti. Ova dva tima su prošle nedelje odigrali meč u Midlzbrou. Bilo je 1:1. Tim Majkla Kerika mogao je da bude koban po Koventri, da se ne nađe u predvoruju engleskog najboljeg ranga, ali je Milvol sve zabrljao porazom na svom Denu od Blekberna sa 4:3.

Izabrane vesti

Ovaj meč imao je vatrenu uvertiru. Navijači Koventrija su organizovali vatromet ispred hotela u kome su bili smešteni gostujući fudbaleri. Nimalo originalno, ali pritisak za tim s Riversajda.

Domaći navijači već 22 godine ne gledaju utakmice u prvenstvu sa Mančester Junajtedom, Sitijem, Čelsijem, Liverpulom, Arsenalom, Totenhemom… Nekadašnji premijerligaš imao je turbulente dve decenije. Klub je čak ispao u četvrti rang takmičenja. Najveći uspeh ostvario 1987. godine, kada je podigao FA kup. Nebesko-plavi se vraćaju na staze stare slave, a ove sezone su pomalo izneneđujuće stigli do plej-ofa i šansu da osiguraju meč na Vembliju, što se smatra najskupljom utakmicom u istoriji fudbala koja pobedniku donosi više od 200.000.000 evra prihoda, pre svega od televizijskih prava.

Tvorac renesanse Koventrija je iskusni stručnjak Mark Robins koji je više od šest godina na kormilu tima. Prva zvezda je švedski napadač mađarskog porekla Viktor Gjekeres, strelac 21 gola u sezoni, sedam manje od najubojitijeg golgetera lige, Čube Akpoma, koji brani boje rivala u polufinalu plej-ofa.

13.00: (2,60) Koventri (3,30) Midlzbro (2,95)

Skandinavac je malo popustio u finišu šampionata, samo je jednom zatresao mrežu na poslednja četiri meča. S druge strane, i Akpom posti dve utakmice, pa bi današnji duel mogao da bude prekretnica za obojicu, da pokažu zašto su na prva dva mesta liste strelaca u najjačoj drugoj ligi na svetu.

Koventri se u finišu grčevito borio za mesto u plej-ofu, pa je bez poraza sedam mečeva, dok Midlzbro nije dobio već tri utakmice, ali je Kerik, nekadašnji as Mančester Junajteda, koji je tokom sezone preuzeo kormilo tima, malo spustio ručnu jer je ekipa sa Riversajda nekoliko kola pre kraja obezbedila mesto u doigravanju.

Oba tima ne mogu da računaju na najjače timove. Domaćinima fale O’Hare, Palmar i Tavares, dok gosti dolaze bez odličnog mladog engleskog reprezentativca Arona Remzija, a van stroja su Fraj i Klark.

U prvom delu sezone u Čempionšipu, Koventri je golom Gjekeresa dobio Midlzbro sa 1:0.

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Subota

Sanderlend - Luton 2:1 (1:1)

/Dijalo 39, Hjum 63 - Adebajo 11/

Nedelja

13.00: (2,60) Koventri (3,30) Midlzbro (2,95)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EngleskaČempionšip plej-ofČempionšipKoventriMidlzbro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara