George Hadži i Dan Petresku (©Reuters)
George Hadži i Dan Petresku (©Reuters)

Obračun rumunskih legendi: Hadži VS Petresku

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 10:30

Liga 1: Najzanimljiviji meč dana u 20. kolu igra se u Konstanci – Farul dočekuje šampiona Kluž. Biće ovo duel ekipa sa najboljim odbranama u ligi

Ne menja se poredak u rumunskom fudbalu. Kluž dominira i ove sezone iako u Evropi ekipa iz Transilvanije ne može da se pohvali dobrom rezultatima. Posle kraha sa Marijušom Šumudikom na startu sezone, na klupu četvorostrukog prvaka naših istočnih komšija vratio se Dan Petresku. On je bio tvorac titula Kluža proteklih godina, ali je na startu prošle sezone došlo do raskida saradnje. Najbolji rumunski klub danas (19.30) putuje na obale Crnog mora, u Konstancu na duel sa Farulom.

Biće to obračun legendi rumunskog fudbala koji vode ova dva kluba. Za kormilom Farula je najbolji rumunski fudbaler svih vremena Georgi Hadži. On je i vlasnik Farula koji se letos fuzionisao s Vitorulom, šampionom Rumunije iz 2017. godine. Ekipa iz Konstance je poslednji prvak Rumunije pre dominacije Kluža.

Izabrane vesti

19.30: (3,70) Farul (2,95) Kluž (2,25)

Jedini konkurent Klužu za titulu ove sezone je FCSB koji ima pet bodova manje, dok je Farul tek sedmi i bori se da zauzme mesto među prvih šest i da se plasira u plej-of za šampiona. Petresku je preporodio šampiona koji je u seriji od sedam pobeda u domaćem prvnestvu. Ipak, u Ligi Evrope je bio poslednji u Grupi D u konkurenciji AZ Alkmara, Randersa i Jabloneca, pa je završio takmičenje u međunarodnim kupovima. Biće ovo duel ubedljvo najboljih odbrana u ligi. Kluž prima u proseku manje od gola po meču (osam pogodaka na 19 mečeva), dok je ekipa iz Konstance vadila 11 puta loptu iz mreže.

Petresku neće moći da računa na Islanđanina Runara Sigurjonsona. On je otputovao u rodni Rejkjavik jer supruga treba da mu se porodi, pa će propustiti naredna dva meča protiv Farula i Arđeša. Vlasnik i trener Farula Georgi Hadži imao je mnogo zamerki na suđenje u prošlom kolu kada je Sepsi slavio u Svetom Đorđu sa 1:0.

Farul će na megdan šampionu da izađe bez povređenih Radau Boboca i Damijena Duda, dok je Romario suspendovan zbog kartona.

"Želimo da odigamo dobar meč, da nametneno našu igru. Prvenstvo je dugo, želimo tri boda i proboj u gornji deo tabele. Dan Petresku je moj kolega iz generacije. On je pobednik, ali i ja sam“, istakao je Hadži, prenosi portal Digisport.

U prvom delu šampionata, Kluž je pobedio Farul sa 1:0 golom hrvatskog internacionalca Gabrijela Debeljuha. Tradicija je apsolutno na strani tima iz Transilvanije koji je dobio devet poslednjih mečeva protiv ekipe iz Konstance.

Koliko je Kluž dominantan protiv tima Georgija Hadžija govori podatak da je primio samo gol na osam mečeva. Farul je odličan domaćin. Na devet utakmica pobedio je sedam, uz po jedan poraz i remi. Tri boda iz Konstance jedino je uzeo FCSB. Kluž je tim bez remija u šampionatu. Kao gosti tim Dana Petreskua ima sedam trijumfa i dva poraza.

--------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------

RUMUNIJA 1 – 20. KOLO

Utorak

Akademika Klinčeni - Voluntari 0:0

Univerzitatea Krajova - UTA Arad 0:0

Sreda

Botošani - Gaz Metan 2:1 (0:0)

/Roman 61, Eđuma 84 - Juri 74/

Arđeš - Sepsi 1:1 (1:0)

/Šerban 2 - Damaskan 77/

FCSB - Rapid Bukurešt 3:1 (1:1)

/Tanase 13, 90+3pen, Stojka 90+6 - Sapunaru 45+6 pen/

Četvrtak

14.00: (2,45) Kindija (2,85) Univerzitatea 1948 (3,40)

16.30: (2,20) Dačija Mioveni (3,10) Dinamo Bukurešt (3,60)

19.30: (3,70) Farul (2,95) Kluž (2,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1RumunijaKlužFarul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara