©Star Sport
©Star Sport

Obrazi još bride zbog bruke u Notingemu, ali Orlići tek večeras kreću u bitku za plasman na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 12:46

Direktan plasman na šampionat u Slovačkoj, pored devet pobednika grupa, obezbediće i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok će preostalih šest igrati u baražu

Mlada reprezentacija Srbije pre četiri dana doživela je jednu od najvećih bruka u reprezentativnom srpskom fudbalu, pa obrazi od teškog šamara u Notingemu još uvek bride, iako izabranike Dušana Đorđevića večeras u Lurganu očekuje meč trećeg kola protiv Severne Irske.

Teško može da se kaže, da bi slavlje u ovom meču izbrisalo memoriju iz meča sa Engleskom, ali bi svakako stavilo Srbiju u dobru poziciju kada je u pitanju borba za drugo mesto u Grupi F. Podsetimo, direktan plasman na šampionat u Slovačkoj, pored devet pobednika grupa, obezbediće i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok će preostalih šest igrati u baražu.

Izabrane vesti

Dušanu Đorđeviću je sasvim sigurno mnogo teže pripremiti ekipu na psihološkom planu, nego za taktički okršaj sa Severnom Irskom. Domaćin je na startu kvalifikacija poražen od Luksemburga i Ukrajine, ali je pre četiri dana slavio u Azerbejdžanu sa 1:0, protiv selekcije, koju su Orlovi savladali sa 2:0 u Staroj Pazovi u septembru.

"Jednostavno moramo da zaboravimo meč protiv Engleske i sve to brzo da prevaziđemo. Potrebno je da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Došli smo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bismo u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe", rekao je Dušan Đorđević pred večerašnji meč.

Mlada reprezentacija Srbije do sada se četiri puta sastala sa ovom reprezentaciju u kvalifikacijama za kontinentalno takmičenje i svaki put je pobedila, ali međusobnih odmeravanja snaga nije bilo od septembra 2014. godine, kada je u gostima bilo 4:1 za Orliće. Dva gola na tom meču dao je Dragoljub Srnić, a po jedan Aleksandar Pešić i Filip Kostić.

KVALIFIKACIJE ZA EP (U21), 3. KOLO:

GRUPA F:

18.30: (7,25) Ukrajina (4,40) Engleska (1,50)

20.30: (3,50) Severna Irska (3,35) Srbija (2,00)



tagovi

Dušan Đorđevićmlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara