(©Reuters)
(©Reuters)

Obrt u borbi za opstanak: Notingem Forestu oduzeta četiri boda

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 15:17

Šumari sad ispod crte, iza Lutona

Posetio je Deda Mraz Luton kad mu vreme nije! Lepe vesti stigle su za ovaj klub i njegove navijače, jer su se Šeširdžije odjednom, bez odigrane utakmice, našle iznad crte.

Nezavisni panel kaznio je danas Notingem Forest oduzimanjem četiri boda zbof kršenja pravila Finanijskog fer-pleja. To automatski baca Šumare ispod crte, jer će sada imati 21 bod, dok će Luton isplivati iznad njih sa 22.

Izabrane vesti

Dok se čeka zvanično saopštenje Premijer lige, a vest su pre nje objavili svi britanski mediji, već je najavljeno da će se Notingem žaliti. Da će proći bez kazne, to se neće desiti, ali mogu eventualno da dobiju manje, kao što je uspelo Evertonu, a kako stvari stoje, svaki bod u borbi za opstanak će biti dragocen.

Čelnici Notingem Foresta su na ranijem saslušanju priznali da su prekršili pravila Finansijskog fer-pleja, ali su imali originalno objašnjenje: problem u knjigama im je napravila prodaja napadača Brenana Džonsona, koja nije ušla u račun. Jer, Šumari su odbili ponudu Brentforda početkom leta, koja je iznosila oko 35.000.000 evra, jer su smatrali da mogu bolje da prođu. I bili su u pravu, pošto su poslednjeg dana letnje „pijace“, 1. septembra, dobili od Totenhema 50.000.000 evra. Ipak, takvu odbranu nezavisni panel nije uvažio.

Notingem se našao u problemu sa finansijama zato što mu je bilo dozvoljeno da napravi minus od 63.000.000 evra, a klub je od promocije u Premijer ligu kupio 42 fudbalera za više od 250.000.000 evra, što je dovelo do potpunog disbalansa u računu.



tagovi

Notingem ForestLuton TaunPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara