Očekivan kraj u Turskoj: Galata odbranila titulu, Tadić sezonu završio golom i asistencijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 20:16

Ništa od Fenerovog čudesnog preokreta

Kao što se i moglo pretpostaviti uoči poslednjeg kola turske Superlige, Galatasaraj je sačuvao vrh tabele i drugi put uzastopno, a ukupno 24, osvojio titulu.

Iako im gostovanja u Konji prethodnih godina nisu ležala, izabranici Okana Buruka uspešno su odradili posao i sezonu zaokružili pobedom 3:1. Rutinski su Galatini fudbaleri došli do tri boda - a trofej im je bio dovoljan i jedan - pošto su poveli nakon pola sata igre, pa početkom drugog poluvremena s dva brza gola pobegli na nedostižna tri razlike.

Izabrane vesti

Maštali su navijači Fenerbahčea da bi njihov tim mogao do čudesnog preokreta, dodatno su optimistični bili nakon pobede u velikom derbiju pre nedelju dana, sa 1:0 u gostima, ali iako su Dušan Tadić i saigrači bili ubedljivi i pobedili Istanbulspor sa čak 6:0, to im nije bilo dovoljno za prvo mesto. Ostalo je tri boda razlike (102:99), a ponavljamo, čak i da je Galatasaraj odigro nerešeno (p)ostao bi šampion jer je uoči poslednjeg kola imao tri boda više pa Feneru nije išao u prilog ni bolji učinak u međusobnim duelima (1:0, 0:0).

Sjajno je Fenerbahče ušao u sezonu, pobede su se ređale jedna za drugom, pa ih je nakon pet meseci bilo 21 u nizu, ali to nije bilo dovoljno da se titula vrati na stadion Šukru Saračoglu, gde se čeka sada već punih 10 godina.

Što se tiče kapitena srpske reprezentacije, Tadić je svoju prvu sezonu u Turskoj završio sa 16 golova i 16 asistencija. Večeras je pogodio za 3:0 u 35. minutu, a onda nekih pola sata kasnije asistirao Osaji-Samjuelu za 4:0. Nedovoljno za veliki preokret, ali i više nego dovoljno za ličnu satisfakciju zbog učinka u upravo završenoj sezni.

Istovremeno sa Džekom, Šimanskim, Tadićem, Osaji-Samjuelom, Dursunom i Kingom u Konji su za pobedu Galatasaraja pogađali Mauro Ikardi dvaput i Berkan Kutlu. Argentinac se ovim golovima dodtano odlepio od Edina Džeka i overio epitet najboljeg strelca lige. Sakupio je Ikardi 25 pogotka, dok je Džeko večeras dodao 21.




tagovi

GalatasarajTurska 1Turska Super lig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara