Partizanovo slavlje (©Starsport)
Partizanovo slavlje (©Starsport)

OCENE - PARTIZAN: Sadik je stvarno opasna skalamerija, a Pavlović – stena! Asano tačan kao japanski voz

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.06.20. | 22:55

U crno-belom timu podbacio je večeras samo Lazar Marković

VLADIMIR STOJKOVIĆ (do 78. minuta) 7 - Jedan neoprezan, ali i jedan vrhunski potez. Najpre kad je rušenjem Vukanovića rizikovao daleko teže posledice od žutog kartona, potom i parada posle strele Boaćija. Potvrda da je budan, da prati igru, istrčava, kupi lopte posle kornera i slobodnih udaraca kao da bere kruške, odavao je sigurnost pre nego što je zbog povrede prepustio mesto Nemanji Stevanoviću.

NEMANJA MILETIĆ 6,5 - Mada mu je, posebno u prvom delu, Mirko Ivanić bežao tražeći međuprostore, a Ben promenom strana pokušavao da ga izbaci iz šina komocije, desni bek Partizana nije dozvolio rivalu da bude opasan kao u martovskom okršaju. Kako je utakmica odmicala, tako je dizao ritam.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 7 - Sigurnost. Teško je čuvati ofanzivce Crvene zvezde, međutim, iskusni štoper je u vazduhu i na zemlji pokazao da i u 36. godini može da se učini Boaćija, Bena i Vukanovića skoro bezopasnim u kaznenom prostoru. Treneri vole da kažu kako je odrao zadnjicu i nije slučajno što će i naredne sezone predvoditi odbranu Partizana.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 8 - Stena! Monako je dobio štopera budućnosti. Odavno je prevazišao ovdašnji fudbal i neke od njegovih najboljih pojedinaca, jer koliko god bili opasni, ni Boaći, ni Ben nisu se naigrali lopte pored momka iz Šapca. Delovalo je autoritativno, agresivno, ali u granicama, pa je uspeo sam sebe da koriguje i godinu dana posle isključenja u večitom derbiju završi okršaj sa Zvezdom bez javne opomene. Duel igra, pozicioniranje, bodrenje ekipe... Nije čudo što je traka, posle izlaska Stojkovića, završila na njegovoj mišici.

Strahinja Urošević (©Starsport)Strahinja Urošević (©Starsport)


SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 - Mirnoća. Veliki delo zasluga za partiju levog beka ide na adresu Takume Asana, međutim, levi bek crno-belih je plenio racionalnim potezima. Bio je odgovoran iako je imao više različitih direktnih rivala, od Vukanovića, preko Bena, do mladog Radulovića. Svoj deo posla odradio je za aplauz Partizanove publike.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 6,5 - Jedna jasno uočljiva greška, koja je za posledicu imala slobodan udarac iz kog je opasno zapretio Ivanić, može da se toleriše na ovom nivou takmičenja. Možda je poput parnjaka Zdjelara kasnio u nekim fazama igre, ali je u skoku i distribuciji lopti ka prvom slobodnom saigraču opravdao potvrdio ispravnost teze da Partizan igra sa dva zadnja vezna.

SAŠA ZDJELAR 6,5 - Pamti i bolje duele sa Zvezdom. Kao da nije punim gasom ušao u utakmicu, trebalo mu je vremena da dostigne radnu temperaturu, imao je i nekoliko neprepoznatljivih poteza u prvom, ali je u drugom poluvremenu pohvatao konce i postao stub Partizana na sredini terena, sprečavajući Jovančića i Petrovića da uspostave dominaciju.

LAZAR MARKOVIĆ (do 72. minuta) 5,5 - Na kraju će se pamtiti rezultat, plasman u finale kupa, ali što se igre bivšeg reprezentativca tiče - tanka pita. Markecov govor tela, neodlučnost da napadne rivala, probije ga kao nekad, predstavljaju jasan signal da je bio najslabija karika u inače čvrstom lancu Miloševićevog tima.

BIBARS NATHO (do 67. minuta) 7 - Lider! Ne nosi kapitensku traku, ne izdaje naredbe, ne galami na terenu, ali kad je lopta u njegovim nogama Partizan računa na smirenost i eleganciju. Čak i kad mu se promeni pozicija Izraelac je koristan po tim, odlikuju ga crte vođe, sposobnog da menja ritam susreta. Možda polufinale nije bilo njegova najbolja izvedba od dolaska u Beograd, znao je da pogreši na delovima terena gde to nije dozvoljeno, ali je najpre kretnjama i menjanjem strana zbunjivao rivala, da bi mu napokon presudio.

TAKUMA ASANO 6,5 - Kao što japanski vozovi tačno u sekund pristaju u stanicu, tako je krilni vezista Partizana uglavnom bio tamo gde je lopta. Dvaput je pobegao Gobeljiću, te iako ti prodori za posledicu nisu imali gol, opravdao je status jednog od bitnijih igrača Miloševićevog tima, pogotovo što se vraćao u defanzivu i omogućio Slobodanu Uroševiću da rutinski zatvori prilaze s boka.

UMAR SADIK 8 - Heroj! Ovacije na otvorenoj sceni dobio je Nigerijac! I svaki aplauz je pošteno zaradio. Kao retko koji napadač Partizana u novije doba mučio je odbranu Zvezde, u prvom delu iznudio žute kartona Rodića i Degeneka, u drugom nastavio da dugim korakom juriša ka rivalu, jednim od najlepših poteza na srspkim terenima u deceniji na izmaku pomerio centar za ravnotežu reprezentativcu Australije i asistencijom Nathu i bombom kojom je naterao Borjana na paradu potvrdio da mu savršeno pristaje naziv "opasna skalamerija". Uz Pavlovića, ubedljivo najbolji akter meča.

REZERVE

SEJDUBA SUMA (od 67. minuta) 6,5 - Čim je ušao pokazao je da je željan lopta, povukao je nekoliko kontri, međutim, ni saigrači ga nisu ispoštovali u nekoliko situacija. Inače, zadovoljavajuća partija.

FILIP STEVANOVIĆ (od 72. minuta) 6 - Nekoliko zanimljivih, fudbalski pismenih, poteza, ali ništa konkretno, vredno pamćenja.

NEMANJA STEVANOVIĆ (od 78. minuta) 6,5 - Nekog velikog posla nije imao, ali je zakrpio mesto među stativama posle povrede Stojkovića.

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 7,5 - Može da se saplete, da izgubi dobijenu utakmicu, da iznervira navijače izborom tima za određemne utakmice, ali za Crvenu zvezdu postaje noćna mora. Četvrti vezani susret sa večitim rivalom njegov tim završio je bez primljenog gola i to je dokaz da se trenerski rukopis bivšeg golgetera jasno uočava u igri Partizana. Nedostajalo mu je kreacije, uslovljene činjenicom da je Suma bio rovit, odustao je od igre po zemlji, forisrao je duge lopte na Sadika i - upalilo je.  

 

 


tagovi

Sadik UmarBibars NathoTakuma AsanoStrahinja PavlovićLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara