OCENE- ZVEZDA: Borjan pokazao da je kapitenčina! Kanga žurio u propast, problem za Stankovića je što je Tomane bio najbolji u vezi

Vreme čitanja: 5min | uto. 25.08.20. | 22:37

Igra za zaborav Spiridonovića, Katai bez energije, ostali će morati mnogo bolje...

MILAN BORJAN 7,5 – To je kapiten sa velikim k. Za Dejana Stankovića ne predstavlja baš podatak za ponos, činjenica da je Milan Borjan uz Tomanea bio najsitaknutiji pojedinac u redovima srpskog šampiona. To je standard na koji nas je Milan Borjan navikao, nivo Lige šampiona. Odbranio je sve udarce iz daljine, potom uz pomoć stative skinuo zicer Murućiju i spasao kompletnu Zvezdinu ekspediciju u Tirani. To je referenca velikog golmana. A Borjan to svakako jeste.  Mogli su i u direktnom prenosu da mu svi stisnu ruku i kažu hvala

MARKO GOBELJIĆ 6 – Totalno blokiran u prvom poluvremenu. Kao da ni na treningu nije video Srđana Spiridonovića.Totalno je nejasno kako nijednom nisu uspeli da naprave višak na tom delu terena. Povremeno je Gobeljić brzao i donosio pogrešne odluke. Prodisao kada je Ivanić ušao u igru, a Veljko Nikolić počeo da se spušta na njegovu stranu. Ali opet mu je nedostajalo mirnoće da u dobrim situacijama udahne duboko, izboriji do dva i uputi kvalitetan centaršut.

Izabrane vesti

RADOVAN PANKOV 6 – Lepo je što hladnokrvo deluje na terenu, čak i pleni tehinčkom potkovanošću. Takav štoper je uvek potreban Crvenoj zvezdi, sposoban da na pravi način otvori igru, ali... Sve te reference mogle su da padnu u zaborav da je Mući samo mali bio prisebniji. Neodlučan kod dve izgledne prilike za Tiranu. Valjda je naučio školu i dobio na iskustvo. Protiv jači i bržih moraće da bude bar za 20 posto bolji. Tada popravnog neće biti, niti će ga čuvati neke druge sile.

NEMANJA MILUNOVIĆ 6 – Najbolji pojedinac u Zvezdinoj odbrani, ali ne i dovoljno dobar. Odardio je ono što najbolje zna. Kupio je visoke lopte, ali bespotrebno gomilao faulove u mirnoj zoni. Kao i Pankov morao je bolje kod jednog od zicera za Tiranu.

MILOŠ DEGENEK do 60 6 –Njegov nastup može da se opiše u nekoliko reči – odradio posao. Nije igrao na prirodnoj poziciji, pošto ga je Dejan Stanković stavio uz aut linije kako bi skupljao prostor i neutralisao potencijalne kontre. Defanzivna korektna, dok ga u ofanzivnim akcija nije ni bilo... Niko to i nije očekivao od njega.

SEKU SANOGO 6,5 – Stvarno je lepo gledati kada zagradi loptu, a protivnici se odbijaju o njegova ramena kao krdo lavova koje imaju dovoljno hrabrosti da napadnu velikog bizona. Baš je lepo to gledati, taj autoritet. Samo što bivši reprezentativac Obale Slonovače nema konstantnost, niti je više u zenitu forme. Moraće Stanković da mu pronađe partnera na tržištu ili u sopstvenim resursima. Ili dobro biti neće veću u narednom kolu. Večeras je bio na ivici crvenog kartona.

SRĐAN SPIRIDONOVIĆ do 46 5 – U moru slabih pojedinaca u redovima Crvene zvezde tokom prvog poluvremena, Srbin iz Beča je bio – najslabiji. Totalno neprimetan. Niti je tražio dubinu uz aut liniju, niti je uvlačenjem uspevao da otvori prostor Marku Gobeljiću. Delovao je lenjo i umorno na terenu. Videlo se već posle 20 minuta da će Stanković morati da ga povuče sa terena. Početak je bio bajkovit, ali prethodne dve utakmice su bile košmarne za pojačanje iz poljskog Pogona.

VELJKO NIKOLIĆ 6 – Nigde ga nije bilo u prvom poluvremenu. Utisak je da mladi reprezentativac nije ušao sa mnogo energije u ovaj susret, pa tako nije ni mogao da otključa prostor između zgusnutih linija Tirane. Apsolutno potrošio 45 minuta. Dobio je, verovatno, porciju ribanja od šefa Stanković. Već je to u nastavku izgledalo mnogo bolje.

GELOR KANGA 5,5 – Jedna od onih utakmica reprezentativca Gabona koje idu u folder zaborava. Mogao je da bude poguban, ali za Crvenu zvezdu. Neka čudna žurba mogla je da ga pojede, zajedno sa ostatkom tima. Ne radi se o tome što je imao mali procentat uspešnih dodavanja, već što je lošim rešenjima otvarao kontre Tirane... Verovatno je izgubio ostatak kose Dejan Stanković, gledajući kako vezista crveno-belih nasilno želi da dođe do forme i nekog zapaženog poteza. On je mnogo puta pokrivao Zvezdu u evropskim mečevima, sad su njega pokrili drugi. Ima do 16. septembra dovoljno vremena da podesi bioritam i disciplinu.

ALEKSANDAR KATAI 6 – Energetski totalno potrošen. Disao na škrge, i posle sjajnog otvaranja kada je nanizao petoricu igrača – stao. Nije mu se lopta lepila za kopaščku kako obično ume, što ga je iziritiralo i teralo na svojevrsno silovanje fudbala. Na kraju je upisao asistenciju, ali... Vreme je da ga Dejan Stanković malo odmori i pomogne mu da svežinom reši naredni evropski meč.

TOMANE 7,5 – Veliki pritisak na leđima, posebno posle perioda loše forme i promašenog penala u Pireju, zbacio je kao i štopere Tirane sa jakih leđa. Zaslužio je ovaj momak iz Portugala pogodak, jer je stalno tražio dubinu i u zubima nosio Najdovskog. Bio je najbolji pojedinac u redovima srpskog šampiona, ali kao vezni igrač... Bio daleko od gola, ali je imao sjajan učinak za kolektiv. Iznudio bezbroj faulova i na kraju poentirao na karakterističan način. Možda i naznaka da Crvena zvezda nije napravila krupnu grešku kada ga je angažovala.

IZMENE

MIRKO IVANIĆ od 46 6 – Bez jakog učinka, ali je sa njim u timu vezni red Crvene zvezde izgledao mirnije. Mogao i do nekog ključnog pasa.

MILAN RODIĆ od 60 6 – Pomagao Kataiju u napadu, što Miloš Degenek nije mogao. Izvršio dodatni pritisak na odbranu Tirane. Zaspao u defanzivi u jednoj situaciji.

NJEGOŠ PETROVIĆ – Malo vremena za konkretan učinak.


TRENER DEJAN STANKOVIĆ 6 – Boleće glava Dejana Stankovića tokom povratka iz Tirane i sutrašnjeg dana. Jako će ga boleti. Sigurno nije zamišljao da će njegove evropske ambicije u glavnom gradu Albanije opstati zahvaljujući magnetu u rukavicama Milana Borjana. Samo u prvih 20 minuta je Crvena zvezda imala kontrolu i pokazivala autoritet favorita i tima iz Lige šampiona. Ostalo je bila klackalica... I pored toga što se mnogo toga baziralo na zaustavljanju kontri Tirane, crveno-beli su rivalu dopustili previše šansi. I to posle grešaka zbog kojih italijanski stručnjaci seku da ne kažemo šta... Preživeo je ključnu tačku, sada će morati da resetuje tim. Zvezda je u odnosu na sam početak sezone u blagom padu... Ozbiljan problem za mladog stručnjaka. 


tagovi

Milan BorjanoceneDejan StankovićMarko GobeljićMilan RodićSeku SanogoAleksandar KataiGelor KangaTomane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara