OCENE - CRVENA ZVEZDA: Žanderov nedostatak racionalnosti, Jovančićevo loše veče, Van la Para trenutno daleko od nivoa Lige šampiona...

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.09.19. | 23:30

Jedino Borjan na očekivanom nivou

MILAN BORJAN 7 - Utakmice prolaze, Zvezdin golman ne menja stare navike. Kupi sve što može. Znao je i za bolje partije nego na Alijanc Areni, ali je brojnim zaustavljenim udarcima ponovo istakao kandidaturu da bude jedan od najboljih golmana grupne faze Lige šampiona. Sve što je uradio u prethodnom periodu doprinelo je da je i praktičnim potezima Borjan pokazivao da veruje u čudo na Alijanc Areni. Hrabrio je saigrače i kada je posle pogotka Komana sve išlo ka tome da ode mast u propast.

MARKO GOBELJIĆ 6 - Šteta što je vrlo dobru partiju umanjio slabijom reakcijom kod pogotka Levandovskog. Na malom prostoru nije imao velikih problema sa Perišićem, koji ga je prvi put probio prilikom vodećeg gola. Imao je jedno vanserijsko uklizavanje i verovatno spasio čist gol. Koncentrisan na defanzivu nije mnogo divljao, istakao se partijom sa nožem u zubima.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 5,5 - Lepo je što je nekadašnji reprezentativac Srbije pokupio mnogo lopti u vazduhu, ali je opet imao crne rupe. Dva puta je predavao lopte u noge igračima Bajerna kada je imao nekoliko rešenja na sredini i na boku. Leđima dobro igrao protiv Levandovskog u udaljavao ga iz šesnesterca. Ima u njegovoj defanzivnoj igri svih karakteristika, ali nema konstante. Krivac što je odbrana crveno-belih izvaćarena u poslednjem minutu.

MILOŠ DEGENEK 6,5 - Ako postoji odbrambeni pogodak onda ga je reprezentativac Australije postigao. Bravurom od uklizavanja sprečio je već viđen gol Komana. Ubedljivo najmirniji igrač u Zvezdinoj poslednjoj liniji. Bez ikakvog paničenja odgovarao je na visok presing Perišića i Levandovskog. Kasnije izgubio snagu.

ŽANDER SANTANA 5 - Nedostatak racionalnosti i mirnoće - to bi trebalo da stoji kao drugo ime levog beka iz Brazila. Vrlo čudnu partiju odigrao je bivši član Pafosa. Kao uragan je bežao pored Kimiha, gutao je teren u dva koraka. Ali kada nije smeo da pogreši - grešio je. Zbrzao u odličnoj šansi u drugom poluvremenu, ispustio Komana kod vodećeg pogotka. Prvih 25 minuta fantazija. Posle uglavnom košmar.

DUŠAN JOVANČIĆ 5 (do 62. minuta) - Nije bilo ovo veče rođenog Beograđanina. Tražio se visoki vezista posle prve velike greške, ali se nije podigao. Pravili su mu Toliso i Alkantara prave mišolovke terajući ga da uvek kasni sa predajom lopte u opasnim zonama ili povratnim pasovima u probleme dovodi Zvezdinu poslednju liniju. Bio je povremeno uporan da radi u korist svoje štete i carinio loptu. Neko bi to nazvao i kvalitetom da preuzima odgovornost i kada ne ide.

HOZE KANJAS 5,5 - Postoje utakmice kada se trudite, kada vam hoće i srce i noge, ali ne ide. Osećate se kao da udarate u neprobojni zid. Tako nekako je bilo omalenom Špancu u sudarima sa Tolisom i Tjagom Alkantarom. Naišao je na bolje i morao je da uglavnom troši vreme na jednostavna rešenja i hvata ono što se moglo uhvatiti.

MATEO GARSIJA 5,5 - Igrao više beka nego krilo. Povremeno delovao rezervisano i uplašeno. Kada krilo njegove brzine dobije loptu u noge i ima ispred sebe brisan prostor ne sme da filozofira. Mora da gazi. Makar i tržišnu vrednost Ernandeza. Istina, teško mu je bilo da igra, jer morao je da zgrabi tek nekoliko prilika.

MARKO MARIN 6 - Naravno da je Niko Kovač uvideo da će izolacijom bivšeg reprezentativca Nemačke preseći krvotok u igri Crvene zvezde. Borio se Marin u čeljustima Tolisoa i Alkantare kojima je pomogao i Perišić. Grešio je, ali je naterao minhensku publiku da ustane i apluzom ga pozdravi posle pasa bez gledanja ka Boaćiju.

RADŽIV VAN LA PARA 5 - Izgleda da će Vladan Milojević morati da radi na više razboja kako bi od visokog Holanđanina dobio nivo Lige šampiona. Još se fizički traži, a tokom duela na Alijanc Areni se još nije pronašao ni duhom ni telom sa Markom Marinom. Loše predavao lopte kada je imao prostora da napravi razliku. I vrlo brzo fizički pao.

MILAN PAVKOV 5,5 - Targetiran je, bar u zamislima Vladana Milojevića, kao primarna napadačka opcija. Zvezda je i previše preskakala manevar, ali je gorostas iz Begeča ostao nedorečen. U vazduhu ga je pratila dovstruka straža i za to ne može niko da mu reč kaže. Izostala je žustrina, ona žustrina iz dvoboja protiv Liverpula, kada je ispred Nojera moglo da bude vrlo, vrlo opasno. Morao je da bude brži za pola sekunde, kada mu je Pavar skinuo loptu sa noge.

IZMENE

MILOŠ VULIĆ 5,5 (od 62. minuta) - Malo prilika za konkretan učinak. Imao je nekoliko mirnih pasova.

RIČMOND BOAĆI 5,5 (od 70. minuta) - Imao šansu da brže reaguje u nekoliko situacija.

TRENER

VLADAN MILOJEVIĆ 6 - Zvezda nije igrala lepo za oko. Ni namanje. I sigurno je da će biti komentara da je Vladan Milojević propustio priliku da bude ofanzivniji i narodski rečeno hrabriji. Greška. Uradio je ono što je jedino smeo kako bi izbegao dvostruko više prigušavanja svetla na Alijanc Areni. Problem Crvene zvezde se krije na drugoj strani. Pošro jej predvidivo da će srpski šampion na gostovanjima u Ligi šampiona igrati u niskom bloku spremaće se za to i Hari Kejn.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara