Tim crno-belih u Kišinjevu (© FK Partizan)
Tim crno-belih u Kišinjevu (© FK Partizan)

OCENE: Gde su Natho i Suma od prošle godine? Stanojevi džokeri Markec i Lutovac

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.09.20. | 22:37

Stranci neubedljivi, Partizanu uočljivo potrebna pojačanja

VLADIMIR STOJKOVIĆ bez ocene – Bez namere da omalovažavamo bilo koga, zamislite da li bi Partizan sačuvao mrežu da je među stativama stajao, kao u prvenstvu, Aleksandar Popović. Pre svega se tu misli na reakciju prilikom nespretne intervencije Zdjelara u prvom poluvremenu i istrčavanja posle neopreznosti Vitasa u drugom produžetku. Ostalo vreme, nekadašnji reprezentativac je proveo pomerajući linije tima, prateći napade na 80 metara od svog gola, nego što je imao prilike da interveniše, jer Sfintul ništa konkretno u napadu nije napravio. A valjalo je ostati budan i koncentrisan u dve pomenute situacije.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ 5,5 – Pozadi dovoljno dobar, uz napomenu da nije ni trpeo pritisak bezopasnih Moldavaca, ali je makar bez muke zatvorio desni bok. Na protivničkoj polovini izuzetno skroman, iako se očekivalo da pošalje koji koristan centaršut. Imaće u narednoj rundi priliku da se popravi, da se osveti Belgijancima koji su mu, na neki način, obeležili karijeru.

Izabrane vesti

UROŠ VITAS 5,5 – Velikog posla nije imao, međutim, u poslednjim trenucima gostovanja u Kišinjevu popustila mu je koncentracija, što je moglo da bude kobno po Parni valjak. Morao bi daleko autoritativnije da deluje, iako mu se kao olakšavajuća okolnost može uzeti činjenica da je u opet menjao partnera u centralnom delu odbrane, uz utisak da još nije naviknut na saradnju sa Bojanom Ostojićem.

BOJAN OSTOJIĆ 6 – Sve što je bilo do njega odradio je iskusni štoper valjano, pokazao da ga mesec i po dana bez takmičarskog fudbala ne mogu tako lako uzdrmati. Odsustvo Banjaka iskoristio je da se nametne, ali je i sam svestan da ga u Belgiji čeka neuporedivo teži posao nego što su desetine razmenjenih pasova sa Vitasom i komotno građenje akcija iz poslednje linije.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6,5 – Njegov potez pred kraj prvog produžetka praktično je usmerio Parni valjak ka slavlju u Kišinjevu. Napokon se oslobodio okova, pokazao da može da bude koristan na protivničkom delu terena, centrirao Lutovcu u akciji završenoj penalom. Pre toga imao je nekoliko izleta pred tuđi kazneni prostor, što bi bek Partizana uvek morao da radi.

SAŠA ZDJELAR 6 – Navikao je navijače na daleko uverljivije partije. Nije ova u Moldaviji bila loša – umalo da postigne autogol – međutim, daleko je ispod visokih standarda koje je Zlatni Orlić sa Novog Zelanda sam sebi postavio. Vremena i prostora za kombinovanje imao je na pretek, ali se stekao utisak da ka saradnici nisu dovoljno kvalitetno pratili ili mu se nudili.

Natho je bio siguran sa penala (© FK Partizan)Natho je bio siguran sa penala (© FK Partizan)

BIBARS NATHO 6 – Pisaće se da je dao gol, drugi put uzastopno rešio evropski meč, opet bio siguran realizator jedanaesterca, ali Izraelac ni u Kišinjevu nije bio senka igrača koji je prošle godine u ovo doba sam nosio Partizan protiv AZ Alkmara.

FILIP STEVANOVIĆ 5,5 – Slabo, neubedljivo, bez pečata. Ovakve utakmice trebalo bi da posluže crno-belom tinejdžeru za jačanje samopouzdanja, međutim, niti je pravio višak, niti šutirao, niti spremao šanse saigračima. Otkako je krenula sezona ovo mu je jedna od lošijih partija.

SEJDUBA SUMA 5,5 – Ljubiša Tumbaković bi igru Gvinejca verovatno opisao terminom koji je svojevremeno koristio za izdanje igrača koji mnogo zna lopte, a malo koristi ekipi „prckanje“. Teško je oteti se utisku da je Suma u nekim situacijama bio sebičan, a u drugim nedorečen.Prošlogodišnji Suma bi rešio ovo gostovanje, današnji je bio maltene neprepoznatljiv.

TAKUMA ASANO 5,5 – Kad ima „livadu“ pres sobom Japanac liči na fudbalera za velike evropske klubove, ali kad mu se prostor za delovanje suzi postaje maltene bezopasan. Sfintul mu je skratio deo terena na kome se najbolje snalazi, maltene nije imao šansu, a to njegovo trčanje napred-nazad ovoga puta malo šta konkretnog je donelo Partizanu.

UMAR SADIK 5,5 – Opasan je Nigerijac, sposoban da navuče celu odbranu na sebe, ali kao da se u Kišinjevu vratio u telu igrača od prošle sezone, kad ni najjednostavnije situacije nije uspevao da iskoristi. Imao je zicer u prvom delu i pucao u golmana, u svim ostalim izglednim situacijama komplikovao, sve do povrede koja ga je odvojila od terena.

IZMENE

Slavlje Partizana (© FK Partizan)Slavlje Partizana (© FK Partizan)

LAZAR MARKOVIĆ (od 63. minuta) 6,5 – Taman kad se činilo da prestaje da bude opasan, Partizan je ulaskom na teren bivšeg reprezentativca postao konkretnji i na razne načine pretio golmanu Sfintula. Videlo se da je popularni Markec željan lopte posle duge pauze i da je opasan između linija tima, pokazao je više nego ostali ofanzivci zajedno.

BOJAN MATIĆ (od 78. minuta) 5,5 – Dobio je priliku umesto povređenog Sadika i maltene ništa vredno pomena nije napravio. U jedinoj situaciji kad je mogao da puca potrošio je suviše vremena da loptu prebaci s leve na desnu nogu.

ALEKSANDAR LUTOVAC (od 91. minuta) 6,5 – Predstavljao je osveženje Aleksandra Stanojevića i pogodak povratnika na klupu, jer je u produžetku iznudio prekršaj za jedanaesterac. Što mu je dalo krila da izgara do kraja i nacrta model ponašanja fudbalera Partizana. Da grize.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 110. minuta) bez ocene – ušao da „zatvori“ utakmicu, ali nije imao previše posla.

TRENER ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 6,5 – U biografiji će ostati zapisano da je, posle prvenstvenog, i evropski povratnički debi potpisao pobedom bez primljenog gola. Uočljivo je i da su dve njegove izmene, (Marković i Lutovac), koliko-toliko ubrzale igru i uticale na poboljšanje Parnog valjka. Može da bude zadovoljan činjenicom da je Partizan bio strpljiv i da nije gubio glavu, držao je sve vreme fokus, što je i tražio savetima s klupe, ali je i njemu jasno da ova igra ne obećava i da će crno-beli koliko za sedam dana u Belgiji morati kvalitetnije u polju. Dotad će mu uprava, valjda, dostaviti neko pojačanje, jer je golim okom vidljivo da ovaj tim vapi za osveženjem.


tagovi

FK PartizanBibars NathoLazar MarkovićAleksandar LutovacAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara