OCENE - SRBIJA: Mitrović je stena i lisica, Ljajić odglumio Tadića i Tumbina glavobolja zbog odbrane

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.10.19. | 22:55

Dmitrović podbacio, Miletić, Milenković, Kostić i Radonjić prosečni

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Litvanije)

MARKO DMITROVIĆ 5,5 - Definitivno ovo nije bilo veče srpskog golmana. Poigravao se s loptom u prvom delu van šesnaesterca i poklonio šansu Litvancima, pa leteo u prazno kod druge njihove šanse, a na kraju je i savladan udarcem u bliži ugao. Imao je Dmitrović mnogo boljih izdanja od ovog u Viljnusu.

Izabrane vesti

NEMANJA MILETIĆ 6 - Traži se još desni bek Partizana u reprezentaciji. Pomalo stidljivo igra, ne ide mnogo napred, a u odbrani bi mogao da ima i malo više pomoći od saigrača. Ipak, Kazlauskas je pobegao sa njegovog boka u sredinu i pogodio gol.

NIKOLA MILENKOVIĆ 6 - Čvrst u duelu, sa dovoljno samopouzdanja da ume i da podvikne saigračima. Opet, na kraju umalo propast, da na drugoj stativi, gde je njegov "reon", da padne izjednačujući gol Litvanije. Ponovo je dobio novog saigrača u odbrani i zaista je pomalo frustrirajuće što ni on više ne zna ko će mu na narednoj utakmici biti "parnjak" štoper.

ALEKSANDAR KOLAROV 6,5 - Što je bilo do njega, uglavnom je bilo dobro. Zatvorio je prilaze golu, jednom spasavao kod šanse Litvanaca, iznosio je loptu do centra, otvarao napade Orlova, a redovno je komandovao igrom. Primljeni pogodak ne ide njemu na dušu. Ostaje da se vidi da li je pozicija štopera za njega novo trajno rešenje u reprezentaciji ili je bilo privremeno za ovo okupljanje.

FILIP MLADENOVIĆ 6,5 - U odbrani solidan, u napadu je mogao više. Pogotovo je u prvom poluvremenu Mladenović dobio dosta lopti da pošalje valjane centaršuteve ka Mitroviću i napadačima, ali oni uglavnom nisu stizali na pravo mesto. Nekih većih grešaka u njegovoj igri nije bilo.

LUKA MILIVOJEVIĆ (do 72. minuta) 6,5 - Standardna partija zadnjeg veznog srpske reprezentacije. Kontrolisao je polje ispred odbrane, korigovao greške saigrača, Litvancima su i ono malo šansi koje su napravili, stvorili iz kontre, a ne iz pozicionog napada. Imao je dve dobre prilike za šut u prvom poluvremenu, ali se predugo nameštao, pa je oba puta izblokiran.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ 6,5 - Veliki radijus kretanja, svuda je stizao, u odbrani i napadu, iznosio je loptu do ofanzivaca, pozadi u tandemu sa Milivojevićem zatvarao prilaze golu. Možda je mogao malo više da učestvuje u ofanzivnim akcijama ekipe, jer definitivno ima kvalitet da iz drugog plana i stvori šansu i postigne gol.

NEMANJA RADONJIĆ 6 - Veliki promet, mala zarada. Mogao je Radonjić sit da se naigra na ovoj utakmici, imao je loptu u nogama više od bilo kojeg drugog igrača, pogotovo u prvom poluvremenu, ali nije mnogo toga uspeo da uradi. Ono što nije on, učinio je Ljajić, sa desnog boka se prošetao kroz odbranu Litvanije i namestio oba gola.

ADEM LJAJIĆ (do 85.) 7,5 - Oba gola koja je postigao Mitrović su njegove kreacije. U tom prvom delu drugog poluvremena je svojim potezima usmerio utakmicu na stranu Srbije i pokazao sve ono što se od njega očekuje kada obuče dres sa državnim grbom. Preuzeo dirigentsku palicu u organizaciji napada u izostanku Dušana Tadića i posao je odradio na visokom nivou.

FILIP KOSTIĆ (do 46.) 6 - Nije ga bilo dovoljno u igri. Napadi Srbije su mnogo više išli po desnoj strani, ali i kod onih koji bi krenuli preko leve strane, Kostić je delovao indisponirano, nije unosio pometnju u odbranu Litvanije, nije bilo njegovih prodora i opasnih lopti u šesnaesterac.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 8 - To je sada već osam golova na poslednjih pet utakmica u reprezentaciji. Ukupno 31. Snažan u duelima kao stena, lukav u šesnaestercu kao lisica, kao oni vižljasti špicevi koji "izniknu" iz zemlje na pravo mesto i postignu gol. Ima Mitrović sjajan period otkako je prešao u Fulam, ali deluje da se nigde ne oseća tako komotno kao kad obuče dres reprezentacije Srbije.

IZMENE

MIJAT GAĆINOVIĆ (od 46.) 6 - Otprilike slično izdanje kao Kostićevo, kojeg je zamenio. Lopta je uglavnom išla po desnoj strani, pa Mijat nije ni imao mnogo prilika da se istakne na terenu.

SAŠA LUKIĆ (od 72.) - Premalo na terenu da bi dobio ocenu.

NEMANJA GUDELJ (od 85.) - Premalo na terenu da bi dobio ocenu.

SELEKTOR

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ 6,5

Prvo poluvreme kao protiv Paragvaja: držala se lopta, ali je malo šta s njom učinjeno. Tražio je od igrača da se više kreću, da više kombinuju, ali... Tih šest minuta drugog dela je prelomilo utakmicu, a pokazalo se da je bio u pravu kada je levi bok odbrane Litvanije markirao kao slabu tačku koju vredi napadati. S druge strane, odbrana je ponovo zaigrala u novom sastavu, ponovo je kapitulirala, čak umalo i drugi put u poslednjem minutu utakmice. Selektor će do marta morati da stvori kvartet u odbrani koji će se ustaliti i koji će se uigrati, jer ova tumbanja, koja je pravio i Krstajić pre njega, ne vode ničemu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara