©Starsport
©Starsport

OCENE - TSC: Lazetićeva trenerska katedra, komandanti Stojić i Đakovac, Jovanović nije brojao kilometre

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.10.23. | 21:28

Rakonjac se tukao sa odbranom Grka, Pantoviću deset minuta dovoljno za pogodak...

Pročitajte kako smo mi videli izdanje TSC-a protiv Olimpijakosa.

Izabrane vesti

Veljko IlićGolman
Stao među stative posle povrede i dva propuštena evropska meča. Nije imao previše posla pred golom, iz razloga što se Olimpijakos ograničio na udarce van kaznenog prostora. Kod oba gola reagovao najbolje što je mogao, tako da ne nosi na duši nijedan od dva pogotka gostiju. U drugom poluvremenu, pogotovo posle prvog gola njegove ekipe, bio bez posla.
Ocena
6.5
Goran AntonićOdbrana
Do 78. minuta - Vrlo dobra partija kapitena Topolčana u određenim momentima. Kao u Londonu, dobijao je duele i neutralisao napade rivala. Dobio samopouzdanje koje mu je bilo potrebno da krene napred. On i ostatak kolega u defanzivi poklekli su samo kad je grčki klub bio najopasniji, a to su situacije kod oba pogotka tima iz Pireja. Zamenjen iz taktičkih razloga, da bi se pojačala ofanziva i jurio rezultat.
Ocena
6.5
Nemanja StojićOdbrana
Partija karijere mladog centralnog beka. Bilo ga je svuda u odbrani, čistio je sve što je ušlo u njegov kazeni prostor, bacao se glavom, uklizavao pred lopte koje su slali protivnički fudbaleri, ispucavao lopte koje bi potencijalno ugrozile mrežu Veljka Ilića. Stigao i da poveže nekoliko dobrih dodavanja. Izrastao je ovom partijom u pravog komandanta odbrane svoje ekipe. Na kraju, asistirao je za pogodak Pantovića i prvi bod u istoriji TSC-a u Ligi Evrope.
Ocena
7.5
Josip ČalušićOdbrana
Možda najslabija karika u odbrani Lazetićevog tima danas. Hrabar, požrtvovan, ali sa nekoliko netačnih dodavanja pred svojim golom. Popravio je utisak u drugom delu kada je smiro glavu i stao na loptu. Stigao i da skupi nekoliko dobrih intervencija, odigrao sa mnogo više koncentracije u završnici utakmice.
Ocena
6.5
Miloš CvetkovićOdbrana
Za razliku od nekih prethodnih utakmica nije previše jurio napred, niti bespotrebno, po signalu stručnog štaba jer bi to ostavilo previše prostora Fortunisu. Kada je njegova ekipa dodala gas i zaigrala ofanzivnije podigao se visoko, gde je učestvovao u par izgradnji napada sa Sašom Jovanovićem.
Ocena
6.5
Milan RadinVezni
Do 87. minuta - U odsustvu kolege po poziciji Kuveljića imao mnogo više zadataka u kvarenju napada protivnika i prenosu lopte napred. Nije smeo da previše ide u ofanzivu, čim je lopta dolazila do njega imao zadatak da je da unapred. Na momente dirao živce domaćih navijača izgubljenim loptama pred golom, ali popravio utisak u nastavku utakmice.
Ocena
6.5
Ifet ĐakovacVezni
Dva totalno različita poluvremena ofanzivnog veziste. Nije ga bilo nigde u prvom delu utakmice, gubio je lopte, pravio prekršaje, nije stizao da isprati napade. Preporodio se tokom pauze, počeo da učestvuje više u napadu, iznosio loptu visoko napred. Kod pogotka odlično ispratio manevar i posle kombinacije sa Jovanovićem postigao gol za istoriju, kako sebe tako i TSC-a, pa mu pomenuti momenat podiže ocenu na ovoj utakmici.
Ocena
7.5
Petar StanićVezni
Do 78. minuta - U Londonu odličan, danas samo u pojedinim trenucima. Nije da se nekadašnja Zvezdina nada nije trudila danas, ali u ovakvim utakmicama mora bolje da barata sa loptom i brže reaguje tokom tranzicije. Kada su svi očekivali da krene napred, stao je, okretao se i tako usporavao napade svog tima.
Ocena
6.5
Nemanja PetrovićOdbrana
Kao i uvek rastrčan i vredan kao pčelica, prisutan i u odbrani i u napadu. Samo jednom je zakasnio i ostavio slobodan prostor, kod prvog gola Olimpijakosa kada mu je pobegao hitronogi Podens pre nego što je asistirao za pogodak Masurasu. U nastavku agresivniji i sa više slobode u napadu.
Ocena
6.5
Saša JovanovićNapad
Do 87. minuta - Verovatno u životu nije pretrčao više kilometara prošlosezonski najbolji igrač Mozzart Bet Superlige. Najistureniji fudbaler danas u ekipi, prisutan kod svakog kontra napada, stizao da primi loptu i prodire po desnoj strani. Ispratio odlično akciju posle koje je asistirao za pogodak Đakovcu, iznudio crveni karton Endoja.
Ocena
7.5
Marko RakonjacNapad
Do 90+3. minuta - Vrlo koristan danas, možda mu nije išla u početku igra po zemlji ali je vazdušne duele uspešno rešavao. Držao na leđima odbranu grčkog tima, i vešto ukrao loptu posle koje je njegov tim postigao pogodak i smanjio prednost. Ispratio par kvalitetnih centaršuteva udarcem glavom, ali bez većeg učinka.
Ocena
6.5
Miloš VulićVezni
Od 79. minuta - Probao je šut u poslednjem minutu i izmamio uzdahe, ali nije stigao da ostavi konkretan utisak.
Ocena
-
Miloš PantovićVezni
Od 79. minuta - Ušao na teren i postigao izjednačujući pogodak za ogromno slavlje na klupi i delirijum na tribinama. Može se opisati stihovima pesme „malo mi za sreću treba“, svega desetak minuta mu je bilo dovoljno da upiše svoje ime zlatnim slovima u istoriju kluba iz Bačke Topole.
Ocena
7
Martin MirčevskiNapad
Od 87. minuta - Prekratko na terenu za ocenu.
Ocena
-
Bence ŠošNapad
Od 87. minuta - Prekratko na terenu za ocenu.
Ocena
-
Jovan VlalukinOdbrana
Od 90+3. minuta. Prekratko na terenu za ocenu.
Ocena
-
Žarko LazetićTrener
Pamtiće mladi strateg do kraja života ovu utakmicu. Dobro je namestio ekipu, nije ostavio previše prostora Olimpijakosu niti pokazao strah. Jeste primio njegov tim dva pogotka, ali nije kao protiv Vest Hema bio povučen skroz pred sopstveni gol. Izašao je u nastavku visoko, motivisao ekipu i posle dva gola zaostatka uspeo da osvoji ogroman bod, prvi u istoriji Topolčana u Ligi Evrope. Naterao je protivnika da greši i da se povuče. Malo je falilo da stigne i do pobede, samo da je imao pred kraj utakmice još tračak sreće.
Ocena
7.5



tagovi

oceneTSC Bačka TopolaSaša JovanovićNemanja StojićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara