Tim Crvene zvezde protiv SItija (©Starsport)
Tim Crvene zvezde protiv SItija (©Starsport)

OCENE – ZVEZDA: In Bome, ti si za Ligu šampiona! Šteta za Mijatovića – mogao je kao Stanković

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.12.23. | 21:38

Baharova Zvezda se pali i gasi kao prekidač – čak i protiv šampiona Evrope

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Na Etihadu je leteo sa jednog na drugi kraj tribina, skidao i lopte i zvezde sa neba. Nije direktan krivac za poraz, ali Izraelac je odbranio utakmicu ispod sopstvenih standarda. Deluje nerealno, ali je Mančester Siti došao do tri gola iz tri šuta u okvir. Najviše mu ide na dušu pogodak Hamiltona kada je u niskom stavu čekao udarac, a lopta mu je prošla pored „ušiju“. Skoro da nije pipao loptu rukom.
Ocena
5
Uroš SpajićOdbrana
(do 67. minuta) Ne baš upečatljiva partija. Nije previše grešio, kao dete Crvene zvezde želeo je da obeleži teritoriju izlazeći visoko na Griliša ili Boba. Svesno odlučio da dobije žuti karton. Imao nekoliko intervencija glavom, ali kao da ga nije bilo dovoljno u igri, kao da je bio daleko od epicentra dešavanja. Jedan od onih koji ne igra sa samopouzdanjem bivšeg reprezentativca Srbije. Ne preuzima dovoljno rizika, ali to je i normalno usled duge pauze. Mogao je Barak Bahar ranije da ga zameni.
Ocena
5.5
Naser ĐigaOdbrana
Bio je Barakov čovek s pendrekom jer je mimo svih očekivanja počeo meč kao zadnji vezni, izlazeći visoko na Matea Kovačića, ne dajući mu mogućnost da se okrene ka golu crveno-belih. Simpatično je to izgledalo. Kasnije se vratio na standardnu poziciju desnog štopera. Imao je i on neke sitne kvarove, koji mogu da zapale celu mašinu. Pravio se pametan u opasnim zonama, kada su mu igrači Sitija presekli nekoliko rizičnih pasova. Ima fiziku, može da parira, primera radi, Grilišu na otvorenom prostoru. Samo što će morati na ozbiljnu doradu i usavršavanje, što se najbolje videlo i kod skrivljenog penala.
Ocena
5.5
Aleksandar DragovićOdbrana
Znao je kapiten Crvene zvezde za mnogo, mnogo bolje partije u dresu Crvene zvezde. Sad, da li je do njega ili prosto individualne klase igrača Mančester Sitija… Kod oba gola bio je baš blizu Hamiltona. Nedostajalo je tu prepoznatljive oštrine koja nekada proizilazi iz samopouzdanja. Nije mu odgovarao meč sa mnogo intenziteta kada je Crvena zvezda malo i bezglavo krenula previše agresivno, sa snažnim presingom. Nije se predavao do poslednjeg sekunda.
Ocena
6
Kosta NedeljkovićOdbrana
(do 78. minuta) Bolji početak u svetu modernog fudbala gotovo da nije mogao da poželi. Osetio je kako je igrati u situacijama jedan na jedan sa 100.000.000 evra vrednim Džekom Grilišom. Početak je bio klimav jer ga je reprezentativac Engleske lako probio, ali je kasnije sve bilo u skladu s očekivanjima. Možda i iznad toga. Imao je hrabrosti da krene napred, povuče loptu u vrlo zgusnutoj postavi crveno-belih. Prava je šteta što maloletnik nije bolje postavio telo kod šanse u prvom poluvremenu.
Ocena
6
Srđan MijailovićVezni
Ona utakmica, mnogo je takvih bilo na Marakani, kada iskusnom zadnjem veznom ne možete ništa da zamerite. Hoće duša i srce, ali noge ne mogu to da isprate. Bilo je mnogo situacija kada je kasnio za korak ili dva za tehnički savršenim Kovačićem, ili je širio ruke ne znajući koga treba da čuva. Sačuvao se od naleta frustracije jer je previše teško biti u trouglu igrača Sitija i gledati kako se oni igraju „dobacivke“ kao u nekom prašnjavom beogradskom predgrađu.
Ocena
6
Gelor KangaVezni
(do 57. minuta) Bilo je možda za očekivati da će ga Pep Gvardiola, uvidevši njegove fizičke limite, uhvatiti u mišolovku. Odnosno da će jednom Gabonac platiti ceh savršenog presinga Mančester Sitija u prvom poluvremenu. Nije se to desilo. Uspevao je dobro Gabonac da se sakrije u opasnim zoama, samo što bez njegovih ubitačnih lopti napred Crvena zvezda nije mogla da bude konkurentna.
Ocena
6
Piter OlajinkaNapad
(do 57. minuta) Delovao je kao olovni vojnik u prvom poluvremenu. Nekako nezgrapno i netalentovano u prvom poluvremenu, te njegove anomalije sijale su kao svitac u mraku, jer je bio okružen ekstremno talentovanim igračima. Kada se pomerio deset metara napred i počeo presingom da daje doprinos, Barak Bahar ga je izvukao iz igre. Kada je duboko na svojoj polovini prosto nije koristan, niti može da glumi levog ful-beka. Ali kada je duboko na suparničkom delu terena, tu je već nagazna mina. Odigrao je savršen presing na Akanđiju i uzeo mu loptu na 16 metara. Mogao je sudija da ga ispoštuje i ne svira taj faul.
Ocena
6
In Bom HvanVezni
Postoji jedan bivši trener Crvene zvezde koji će vam reći da igrač ovakve klase nije bio u srpskom fudbalu, niti će ponovo doći. Možda nije za Premijer ligu i tim klase Mančester Sitija, ali jeste za Ligu šampiona. Pokazao je tačnim dijagonalama i potrebom da igra unapred još u prvom poluvremenu da je spreman da se „pobije“. Igra jednostavno i lako se oslobađa lopte, što je za brojne svetske igrače protiv Mančester Sitija nuklearna fizika. Ima tempo za ozbiljan fudbal, smisao za kombinatoriku. Mada se vidi da mu telo nije u optimalnom stanju. Savršeno pogodio levom, upisao i asistencijom. Model kako treba igrač Zvezde da se ponaša, bori i deluje u Ligi šampiona.
Ocena
7
Osman BukariVezni
Sve što je radio reprezentativac Gane bilo je lako čitljivo za štopere klase Stonsa i Akanđija u prvom poluvremenu. Može kontra na Etihadu da prođe jednom, možete da pravite probleme Jang Bojsu i Lajpcigu u kontinuitetu, ali ne možete sve na isti kalup i fazon. Suviše se na ovom nivou sve dobro analizira i skautira da možete da igrate u jednom ritmu, bez kombinatorike i uz suvo traženje dubine. I ono malo lopti što mu je ostavio Šerif Endijaje ili In Bom Hvan, Osman Bukari je upropastio potezom više u prvom delu. Međutim, značajno se popravio u nastavku kada je shvatio da može da se uzvere visoko ako se uhvati za granu kolektiva. Bio je centaršut ka Šerifu, bila je i asistencija ka Hvanu i još nekoliko opasnih napada. Ozbiljna statistika za Ligu šampiona
Ocena
6
Šerif EndiajeNapad
(do 57. minuta) Opet ništa. Dobro, kada je utakmica na Marakani dobila jasnu razradu s velikim Sitijevim posedom i Zvezdom bez kontinuiranih napada, afrički napadač nije mogao da blista ili ode u drugu krajnost kao u Bernu. Bio je limitiran s nekoliko tek upotrebljivih pasova. Imao je i dobre poteze. Lepo je produžio napad ka Kosti Nedeljkoviću kada su crveno-beli imali ozbljnu šansu, potom je još jednom ostavio Bukarija u situaciji jedan na jedan. Ali opet nije dao gol…
Ocena
5.5
Jovan MijatovićNapad
(od 57. minuta) Kakva šteta za ovog momka. Nekada nas je proganjala Mijatovićeva prečka, a navijači Crvene zvezde večeras će sanjati Mijatovićeve stative. Mogao je da ima vulkanski učinak u utakmici koju će se pamtiti dugo, dugo. Da napravi šest koraka u karijeri za 30 minuta kao Dejan Stanković. Pokazao da je konkurentan na ovom nivou. Zato i pola ocene više.
Ocena
6.5
Vladimir LučićVezni
(od 57. minuta) Često predribla sam sebe. I danas je uspeo da zalomi Rika, a onda ono njegovo... Zreo je da ga, kao u NBA, zakucaju za klupski hotel čelnici i članovi Zvezdinog stručnog štaba – i da rade s njim na završnici.
Ocena
5
Aleksandar KataiVezni
(od 57. minuta) To je fudbalska pravda. Ovakav majstor fudbala zaslužio je da u jeseni karijere postigne gol u Ligi šampiona. Kada je bio na vrhuncu tamo mu je i bilo mesto.
Ocena
6.5
MIlan RodićOdbrana
(od 66. minuta) Imao svežinu posle preležane korone. Prijalo mu je da uđe kada su ostali bili u crvenom.
Ocena
6
Uroš KabićVezni
(od 78. minuta) Premalo vremena za konkretan utisak, mada jeste bio "saučesnik" sa Đigom kod onog penala.
Ocena
5.5
Barak BaharTrener
Imao je ideju sa izlaženjem Đige i povremenim presingom. Nema gore stvari za trenera autsajdera u Ligi šampiona nego kada se njegov tim nije obrukao, ali nije zaslužio ni vatromet pohvala. Kako je tekla utakmica u prvom poluvremenu, slutilo je da će i Crvena zvezda i Barak Bahar uzaludno potrošiti ova dva sata života. Posle je bilo vatre, hrabrosti, ideje da se krene napred i rizikuje. Baharova Zvezda se pali i gasi kao prekidač. Čas je sve crno, čas je to veoma ozbiljan nivo. Čas je nezrela, čas dobro utegnut tim. Ali taj problem oscilacija Barak Bahar nije rešio. Zato je doživeo neuspeh na evropskoj sceni, mada je na pet od šest mečeva bio vrlo konkurentan.
Ocena
6



tagovi

FK Crvena zvezdaOmri GlazerUroš SpajićNaser ĐigaAleksandar DragovićSrđan MijailovićKosta NedeljkovićJovan MijatovićVladimir LučićGelor KangaPiter OlajinkaHvan In BomOsman BukariŠerif EndiajeBarak BaharAleksandar KataiMilan Rodić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara