Crveno-beli posle utakmice (©Starsport)
Crveno-beli posle utakmice (©Starsport)

OCENE – ZVEZDA: Milojević skinuo tezu o destruktivcu! Ivanić sa San Sira, Kanga povukao ekipu nadole

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.03.24. | 20:08

Bukarija bi i žrtve birale za dželata da moraju da stanu pred streljački vod. Spajić odigrao možda i najbolju utakmicu otkako se vratio i ne samo zbog gola...

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Kritična partija. Za razliku od kolege sa suprotne strane gotovo da nije odbranio ništa. Bio je neodlučan, zajedno sa užom odbranom, nije očistio centaršut Goha. Praktično, izuzev šuta Svetozara Markovića na početku meča, sve što je išlo u okvir završilo je u njegovom golu. Ostatak vremena proveo komunicirajući sa centralnim defanzivcima i lako odrađivao dnevnicu. U trećem okršaju moraće nešto da odbrani.
Ocena
5.5
Srđan MijailovićVezni
On je bio Crvena zvezda u prvom poluvremenu. Nepokolebljiv, vrlo stabilan, racionalan da popuni prostor prilikom izgradnje napada, potom i odigravanjem iz prve napravi numeričku prednost Hvanu i Ivaniću na desnoj strani. Bio je vukovac pored trenerskih zahteva Vladana Milojevića. A, onda je odigrao bespotrebnu frontalnu loptu i otvorio prvi napad Partizana na meču koji se završio golom. Nije uspeo da isparira Kaluluu u drugoj situaciji, ali se brzo vratio na fabrička podešavanja.
Ocena
6.5
Uroš SpajićOdbrana
Jedna od najboljih partija otkako se vratio na Marakanu. Ne samo zbog gola i situacije kada je odreagovao kao Aleksandar Mitrović. Izlaskom Aleksandra Dragovića je morao da se pozabavi tutorisanjem odbrane i vodi kroz utakmicu Nasera Đigu. Uradio je to na način dostojan bivšeg reprezntativca Srbije. Lako dobijao duele u vazduhu, bio dobro pozicioniran, gurao loptu napred.
Ocena
7
Aleksandar DragovićOdbrana
(do 30. minuta) Pokušao je da igra sa povredom mišića, posle sedam dana beskontaktnih treninga. Početak je, kao i kod ostatka ekipe, bio vrlo dobar, koristio je savršenu sinhronizacaju veznog reda i telom pomerao Saldanju iz ležišta. Videlo se da ekipi znači na psihološkom planu, pošto se kompletan tim Vladana Milojevića okupio oko njega kada se prvi put stropoštao na travu. Bio je to jasan signal za trenera crveno-belih da mu je sve krenulo po zlu, uzimajući u obzir količinu promašenih šansi u prvih pola sata.
Ocena
6.5
MIlan RodićOdbrana
Hvatali su se navijači Crvene zvezde za glavu prilikom njegovih prvih intervencija na meču. Pobegao mu je dva puta Kalulu i pretio da će da ga „posterizuje“, ali je u nastavku premotao sat na 2017. godinu. Visio je na protivničkoj polovini, upućivao savršene kifle pred gol Aleksandra Jovanovića, čak ase toliko odvažio i sugerisao štoperima da ne izlaze, da može da igra jedan na jedan. Držao solidan nivo i u drugom poluvremenu.
Ocena
6.5
Marko StamenićVezni
(do 56. minuta) Ne može ovaj momak da prevali tu rutu od onog što obećava njegovo telo, do onog što pruža na terenu. Početak i kraj derbija za reprezentativca Novog Zelanda završio se u šestom minutu kada je kolosalnu šansu i idealnu loptu poslao pored gola. Ta sekvenca pratila ga je i u tokom ostatka utakmice, pošto nije mogao u desnom međuprostoru da ponudi identičanan broj pametnih lopti kao In Bom Hvan. Igrao je pod stresom, vraćao loptu nazad i kada za to nije bilo potrebe. Dobro je koristio telo, dozirao agresivnost – ostalo prosek.
Ocena
5.5
Gelor KangaVezni
(do 56. minuta) Da, kao profesor je komandovao veznim redom Crvene zvezde u prvom poluvremenu. Nudio se, leteo od jednog do drugog dela terena, spreman da pokaže pre svega svojim navijačima da je sposoban da pojede travu ako treba. Izgledao je kao elitni poslovođa, ali je onda uleteo u crnu rupu i potom povukao kompletan tim. Loša predaje lopte kod šanse Bibrasa Natha, bila je signal Vladanu Milojeviću da mora da mora da vadi reprezentativca Gabone napolje. Ubrzo je postalo kasno, jer mu je Goh prodao tunel i inicirao kontru za vođstvo crno-belih.
Ocena
6
Osman BukariVezni
Postoji ona šaljiva slika na društvenim mrežama kada je neki igrač deo streljačkog voda, kao na primer Openda posle promašaja u Madridu, i kada ga žrtva moli da puca. E, to je bio reprezentativac Gane u 172. večitom derbiju. Utisak je da bi sa ping-pong lopticom promašio bazen, a ne samo 20 kvadratnih metara gola. Nerezonski je reagovao kod prvog zicera, potom loše digao loptu ispred istrčalog Jovanovića... Opasan je, zna da uključi u brzinu više, ali je skupio opasan broj kolosalnih prilika koje je proćerdao u mečevima ozbiljnog rizika. Slične stvari radio je u Bernu.
Ocena
5.5
In Bom HvanVezni
Zadovoljstvo ga je gledati, posebno u situacijama kada ima tačan zahtev i kada dejstvuje između Kange i Ivanića. Reprezentativac Južne Koreje nametnuo se kao savršeni servis i potpora raspoloženom majstoru iz Bačkog Jarka, ali i dodatni program u softveru Gelora Kange Zadovoljstvo ga je gledati i zbog još jedne stvari: sposoban je da usmernim prijemom napravi sebi situaciju za asistenciju. Kao kada je namestio zicer Bukariju. Za potpun ugođaj navijačima Crvene zvezde bili su potrebni bolji korneri u samom finišu meča. Tada u nozi kao da je imao snagu pileta. Ne čudi s obzirom na intenzitet njegovog trčanja.
Ocena
7
Mirko IvanićVezni
(do 76. minuta) Kakva je to moć bila u prvom poluvremenu. Bio je aposlutni režiser svega što je Crvena zvezda radila. I maestro, i prvi glas i prva violina. To je bila partija na nivou one iz San Sira, kada je u Milanu ugasio svetlo. Odlično se dopunjavao sa In Bom Hvanom i stalno bio u višak pozicijama. Nije znao Aranđel Stojković kako da ga napadne, jer je širokim izlascima Ivanić hvatao zalet i prostor... Odigrao školsku loptu ka Stameniću.
Ocena
7.5
Šerif EndiajeNapad
To je već partija dostojna špica plaćenog četiri miliona evra. Počeo je derbi kriminalno, uz promašen zicer, ali ima on tu neku germansko-skandinavsku crtu da ga to mnogo ne dotiče. I da nije postigao pogodak, potom i pogodio prečku posle savršenog udarca glavom, zaslužio bi pohvale. Nosio je zadnjicom i leđima odbranu crno-belih. Kada god domaći nisu znali kako da preskoče prostor i linije Partizanovog tima, slali su direktne lopte ka Endiajeu. On je ostalo završavao. Da je umesto prečke posle školskog trzaja pogodio mrežu, bio bi to napadački poker. Uradio bi sve.
Ocena
7
Naser ĐigaOdbrana
(od 30. minuta) Vrlo je to korektno izgledalo, mada nije morao da se bavi kontinuiranim napadima Partizana. Nekoliko puta lepo skočio. Bio opasan i pred protivničkim golom. Jovanović ga sprečio da bude junak. Sigurno će mu ovo značiti na planu samopouzdanja.
Ocena
6.5
Piter OlajinkaNapad
(od 56. minuta) Bilo mu je lakše kada je ušao, jer je Ivanić na toj strani već zaplašio direktne rivale. Znao da dobija direktne čuvare. Mogao je da bude ubojitiji u petercu Partizana, pošto je poznat kao majstor gužve.
Ocena
6.5
Ognjen MimovićOdbrana
(od 56. minutu) Uplašio se na početku. Kasnije vrlo dobar, nije predstavljao hendikep u Zvezdinoj igri. Štaviše. Znao je da probije Antića. Imao i dobar udarac.
Ocena
6
Aleksandar KataiVezni
(od 76. minuta) Malo vremena za konkretan učinak.
Ocena
-
Vladan MilojevićTrener
Skinuo je iskusni stručnjak onu, pomalo laičku tezu o sebi kao destruktivcu i defanzivnom treneru. Priprema utakmice bila je odlična. Ulazak u istu – perfektan. Odavno nije Crvena zvezda izgledala tako utegnuto, i udarala rivala tamo gde je najtanji. Sve je bilo dozirano u Zvezdinoj igri, čak bi se reklo da je izabrao odličan sistem i personalna rešenja. Minus mu je samo obezglavljena ekipe u periodu od desetak minuta. Tu se utakmice izmigoljila Milojeviću, ali je brzo vratio u svoje ruke. Probudio je Šerifa, znao kako da iskoristi Ivanića, ali... Nije došao do rezultata, a Milojević je poznat kao pragmatičan čovek koga jedino to zanima. Dobio je odgovor na pitanje o načinu igre, ali je promašio jednak broj šansi u derbiju kao u kompletnom prvom mandatu. Međutim, neće mu to biti satisfakcija. Sad će biti pod još većim pritiskom.
Ocena
7



tagovi

Omri GlazerSrđan MijailovićAleksandar DragovićUroš SpajićNaser ĐigaMarko StamenićHvan In BomGelor KangaOsman BukariMirko IvanićŠerif EndiajePiter OlajinkaMilan RodićVladan Milojević172. večiti derbiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara