OCENE – ZVEZDA: Vulić pogodak utakmice, Milojević u centar sa izmenama, Marin daleko od svog nivoa

Vreme čitanja: 5min | uto. 01.10.19. | 23:35

Degenek je kapiten bez trake, Van la Para uradio manje od ništa

MILAN BORJAN  5,5 – Krug je počeo da se zatvara. Bezbroj puta je spašavao kožu saigračima u Evropi, bio je red da oni sada uzvrate brojne usluge reprezentativcu Kanade i ispred njega stave kišobran koji će ga štiti od brojnih kritika. Neshvatljivom reakcijom je poklonio gol Olimpijakosu, ali je kasnije zaustavio udarac Kamare poslavši poruku da greše i najbolji. Za Crvenu zvezdu je dobro što je "kviska" iskoristio u meču koji će pamtiti po drugoj pobedi u Ligi šampiona. Ovaj kiks već ovih trenutaka ide u folder zaborava.

MARKO GOBELJIĆ  6,5 – Zaista bi za ovog momka bilo dobro da igra sa samopouzdanjem viđenim u drugom poluvremenu. Jeste mu crveni karton gostiju otvorio koridore, ali to je bio šprint. To je bio nalet! To su bili silni pokušaji, to je bilo i stvaranje viška ispred zbunjenog Cimakisa.. Ima potencijal dostojan Lige šampiona kada je reč o fizici i motorci. Još samo da ga koristi uvek i na svakom mestu.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 7 – Čekala ga je Zvezda i konačno dočekala. I dalje će biti pod sumnjom zbog sporadično sporih reakcija, ali nebeski skok koji je otvorio vrata trijumfalne kapije crveno-belima mogao bi da predstavlja prekretnicu u njegovom mandatu. Iz brojnih dobijenih vazdušnih duela crpeo je energiju i hrabrost da u drugom poluvremenu pravi višak izletima na polovinu Olimpijakosa. Tako igra Zvezdin štoper. Bez stega. Sa puno rizika kada se juri rezultat. Pa kud puklo.

MILOŠ DEGENEK  7 – Kada se piše da je on zaštitni znak Zvezdine odbrambene četvorke upotreblja se pleonazam. Apsolutni vođa defanzivnog reda. Istovremeno i miran i energičan. Njegov uticaj se ne ogleda samo u uspešnim startovima. Ono što je bio Krstičić sada je Miloš Degenek – kapiten bez trake. Nikada ne pada, nikada ne odustaje. Ozbiljan kvalitet.

MILAN RODIĆ  6,5 – Defanzivno je to bilo više nego korektno. To je već postao standard kada je reč o bivšem članu Zenita. O onom drugom delu iluzorno je pisati, jer ga je Van La Para lošim loptama umesto u prazan prostor bacao u živo blato. Prodisao baš kada i Gobeljić, u trenucima kada je Zvezda morala da rizikuje i napada sa bokova. Vrlo dobar posao.

HOZE KANJAS  (do 73.)  6,5  – Najraspoloženji igrač Zvezdinog manevra u prvom poluvremenu, što dovoljno govori koliko je Crvena zvezda bila u disbalnsu, lišena bilo kakve kreacije. Marljivo je  obavljao zadatke koji su mu poverene. Bilo je oscilacija u njegovoj igri, ali je za razliku od nekih igrača Crvene zvezde jedna stvar bila konstantna – krv u licu i želja dostojna Lige šampiona. Iznudio crveni karton Benzije i hramljajući napustio poprište bitke.

DUŠAN JOVANČIĆ (do 53.)  5 – Loše repretoare jesenjih izdanja visoki vezista Crvene zvezde prošarao je i večerašnjom, blago rečeno, razočaravajućom partijom. Nekada slavljen kao tihi junak, tokom izlaska iz igre počašćen je zvižducima kompletnog stadiona. Ne samo da je rođeni Beograđanin ponovo imao problema sa brzinom i prenosom lopte, već je zapao u ozbiljnu psihološku blokadu. Sporo se kretao, još sporije razmišljanjo. Veliko je pitanje je kako će Vladan Milojević uspeti da ga odblokira.

MATEO GARSIJA 6,5 – Može da pogreši, loše proceni situaciju ili bude aljkav u defanzivi. Ali to je igrač koji se za razliku od Van La Pare (pročitaj ocenu ispod) mora da se čeka. Jer i kada je u hibernaciji, iznad njegove glave stoji nevidljivi veo opasnog igrača. Lepo ga je videti kako miluje loptu. Još kada se tome doda latinoamerički temperament.

MARKO MARIN  6 – Nešto slično smo konstatovali posle još jedne evropske utakmice. Daleko je bivši reprezentativac Nemačke bio od svog nivoa. Vozio se između nevidljivosti i zbirke loših poteza. Nasilno je želeo da navuče kožu junaka i išao glavom kroz zid. Do te mere da je počeo da iritira navijače koji ga obožavaju. Ponekad i komplikovao u izglednim pozicijama za šut.

RADŽIV VAN LA PARA (do 61.)  5 – Pustimo priče o preko potrebnom vremenu, različitim karakterima kojim je potreban grejs period kako bi osetili ekipu i pokazali šta znaju. Holanđanin ozbiljno klizi ka zvanju novog Kafua ili Bruna Matosa, jer je  uradio manje od ništa. Mnogo vremena ga nije bilo na terenu, ali u tim intervalima tihovanja bio je korisniji za tim nego kada je bio u epicentru dešavanja. Brdo izgubljenih lopti, loših odluka i očajna reakcija u zicer situaciji kada je dobio loptu na tacni od Marka Gobeljića. Da čovek ne poveruje. Igrač iz holandske škole je imao pretvaranje.

TOMANE  6 – Na početku je lepo to izgledalo izgledalo. Prilazio veznim fudbalerima, odigravao kao martinela. Testirao budnost Semeda tražeći dubinu. Kasnije je izgubio snagu i svežinu. Ne i volju, pošto je ponekad i van rezona agresivnošu umarao odbranu Olimpijakosa. Može da nadođe.

IZMENE

MILOŠ VULIĆ  (od 53.)  7,5 - Milojevićev pogodak utakmice. Jeste Olimpijakos imao igrača manje, ali je njegovim ulaskom Crvena zvezda napravila skok. Od dauna do igre dostojne Lige šampiona. Podseća na veziste iz stare škole, jer ima pasove meke kao pamuk, a pokrete koji otkrivaju tehničku potkovanost. I ne libi se da preskoči Marina što je u ovom timu Crvene zvezde vrlo teško.

RIČMOND BOAĆI  (od 62.)  7 – Zaslužio je gol. Ostavio više nego solidan utisak u bolju. Stalno između dva štopera, stalno u agresiji. To je ono što Milojević traži.

NJEGOŠ PETROVIĆ (od 73.) 6,5 – Vrlo dobro za momka kome je ovo premijerni nastup u Ligi šampiona.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 7 – Prošao je put od poraženog vojnika do odlikovanog generala. I u ovim trenucima slatke pobede Lige šampiona moraće Zvezdin trener da razmišlja o zlokobnim trenucima prvog poluvremena. Nije bilo ni tempa, ni ideje, ni spartanske želje koja se podrazumeva Međutim, u nastavku je to bilo za desetku. Pogodio je u centar mete izmenama i odlučio da sa poslednjim žetonima zaigra na sve ili ništa. Dobio je sve, veliki rezultat oličen u tri postignuta gola. Ponovo će zaslužiti gomilu hvalospeva, jer je nastavio da diže standarde. Odlukom da zaigra sa dva špica, resetovao je vreme u Ljutice Bogdana, jer je takvu operaciju poslednji put u velikim mečevima izveo u Krasnodaru.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara