Žoao de Asis Moreira (Printscreen)
Žoao de Asis Moreira (Printscreen)

Očevim stopama: Ronaldinjov sin u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 17:57

Za početak treniraće u La Masiji

Pet godina, isto toliko trofeja, pride Zlatna lopta i još nekoliko “manjih” individualnih nagrada. Veliki, neizbrisivi trag ostavio je Ronaldinjo na Nou Kampu i zato je pred njegovim naslednikom ogroman zadatak. Zanimljiva vest stiže nam iz Španije: Žoao Mendeš, sin legendarnog brazilskog fudbalera, uskoro će postati novi fudbaler Barselone.

Žoao de Asis Moreira, poznatiji kao Žoao Mendeš, stigao je početkom januara u Barselonu na probu pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Kruzeirom. I očigledno je zadovoljio kriterijume čelnika kluba pa će se prema rečima njegovog oca pridružiti Kataloncima.

Izabrane vesti

Doduše, prvenstveno La Masiji, Barseloninoj akademiji fudbala koja je prethodnih godina stvorila veliki broj fudbalskih veličina poput Lionela Mesija, Ćavija, Andresa Inijeste, Seska Fabregasa...

"Da, on dolazi. Nikada nisam odlazio iz kluba, Barselona je deo mog života. Gde god da odem nosim Barselonu sa sobom. Dolaskom mog sina u Barsu sada ću biti još prisutniji nego ikad", rekao je Ronaldinjo na gala večeri u Barseloni tokom koje mu je predsednik kluba Đoan Laporta uručio "Trofej za legendu".

Ronaldinjo junior ima 17 godina, visok je 178 centimetara, bolje se služi desnom nogom i igra na poziciji napadača, mada može da odgovori i ulozi ofanzivnog veziste. Španski mediji ističu da je, poput svog oca, vešt sa loptom. U kojoj meri pokazaće vreme. Ionako je Žoao Mendeš tek na početku, a pred njim je dugačak put.



tagovi

BarselonaRonaldinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara