©Reuters
©Reuters

Oči Ekvadoraca uprte u Kaiseda: Čelsi osigurava višegodišnji budžet Independijenteu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 01:27

Eventualna prodaja defanzivnog veziste donela bi klubu iz Južne Amerike rekordan priliv

Pre dva dana sa Ostrva je stigla vest da je Brajton odbio ponudu Čelsija za Mojzesa Kaiseda tešku 93.000.000 evra, međutim negativnim odgovorom Galebova nije stavljena tačka na ove pregovore i upućeni u dešavanja u premijerligašima ističu da je talentovani Ekvadorac još u vrhu liste želja londonskog kluba.

Plavci su uprkos dosadašnjim razmimoilaženjima spremni da nastave pregovore i posle druge odbijene ponude, ali je izvesno da će za pristanak kluba sa juga Engleske morati da značajnije dreše kesu i izdvoje devetocifreni iznos u evrima. Prema pojedinim navodima Brajton je rešen da defanzivnog vezistu ne pusti ispod sume koju su rivali u Premijer ligi bili prinuđeni da ozdvoje za Deklana Rajsa i Enca Fernandeza što nagoveštava da bi Čelsiju za pozitivan odgovor mogla da bude potrebno čak 120.000.000 evra.

Izabrane vesti

I dok na Ostrvu dve strane traže kompromis, čitave pregovore pomno prati Independijente del Valje, klub u kojem je Kaisedo ponikao. Ekvadorski tim prodao je zime 2021. godine perspektivnog igrača za 5.000.000 evra, ali uz klauzulu koja predviđa 20% od narednog transfera.

Pomenuta stavka u ugovoru ovog leta mogla bi južnoameričkom klubu da donese rekordni priliv, a u kojoj meri je dragocena klauzula o procentima najbolje oslikava poređenje potencijalnog priliva u odnosu na prethodne transfere Independijentea.

Naime, čak i da je Brajton prihvatio prethodnu ponudu Ekvadorcima bi od tog transfera pripalo oko 18.000.000 evra, te bi ukupni prihod od Kaisedove prodaje za Independijente porastao do 23.000.000 evropskih novčanica. Pomenuti iznos veći je od zbira šest najvećih transfera kluba ne računajući prodaju sadašnjeg igrača Brajtona, odnosno Kaisedova prodaja ovog leta bi mogla da donese novac koliki su zajedno doneli transferi Vilijana Pača, Hozea Angula, Hoela Ordonjeza, Žoanera Čaveza, Hozea Hurtada i Angela Presiada. Takođe, zarada od Kaiseda premašila bi ukupan profit Independijentea od trenutka kada je igrač otišao iz kluba do danas, odnosno nadmašila bi zaradu Ekvadoraca u poslednje dve i po godine.

Jasno je da javnost na Ostrvu sa velikom pažnjom glada ka narednim koracima Čelsija i Brajtona, ali makar jednako uzbuđenja pregovori dva kluba donose i Ekvadorcima koji bi zahvaljujući viziji i veri u Kaiseda mogli da obezbede budžet za nekoliko narednih sezona.


tagovi

Mojzes KaisedoIndependijente del ValjeBrajtonČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara