Vahid Halilhodžić (©Reuters)
Vahid Halilhodžić (©Reuters)

Od Ančelotija do Halilhodžića: Brazil zvao Vahu za selektora

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.02.23. | 13:53

“Istina, jutros sam dobio poziv“, kaže bosanskohercegovački trener

Apsolutni prioritet ima Karlo Ančeloti, Luis Enrike i Zinedin Zidan su alternative, ali na očigledno podužoj listi kandidata za selektora Brazila nalazi se i – Vahid Halilhodžić. Informaciju je u etar pustio Dnevni avaz, a potvrdio ju je i sam Vaha u izjavi za pomenuti portal.

Ne krije Halilhodžić da su ga kontaktirali ljudi iz Fudbalskog saveza Brazila.

Izabrane vesti

"Istina, jutros sam dobio poziv. Uspostavljen je prvi kontakt. Šta će dalje biti ne znam. Sve treba precizirati, konkretizirati", rekao je Halilhodžić za Dnevni avaz.

Ipak, ponuda Selesaa nije jedina koja je stigla na adresu 70-godišnjeg stručnjaka.

"U minulom periodu dobio sam pozive desetak nacionalnih selekcija. Razmišljam šta je najbolje uraditi. Što se tiče Brazila, verovatno će se naredne sedmice znati više", dodao je Vaha.

Halilhodžić je bez posla od avgusta prošle godine kada je zbog neslaganja sa pojedinim zvezdama marokanske reprezentacije (Hakim Ziješ, Nusair Mazraui…) uprkos tome što ju je odveo na Mundijal. Sličnu situaciju doživeo je i u Japanu i Obali Slonovače. Bio je još selektor Alžira, dok je od klubova vodio Nant, Trabzon, Dinamo Zagreb, Al Itihad, Ren, Lil, Radžu Kazablanku, Bove i Pari Sen Žermen. Brazil bi međutim bio kruna njegove trenerske karijere bez ikakve sumnje.


tagovi

Vahid HalihodžićFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara