Sa meča u Kadizu (©Reuters)
Sa meča u Kadizu (©Reuters)

Od Barse je ostalo ime i jeftina kopija na terenu

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.09.21. | 23:54

Bod za Katalonce u Kadizu – 0:0

Nekada bila sila, a sada se o toj moćnoj Barseloni samo pripoveda. Kao davne imperije, koje su na vrhuncu moći izgledale kao da će trajati večno. A, kada su počele da se raspadaju, otpadali su im delovi, po parče za usta svakog vuka kojeg je naneo vetar.

E, tako se Barselona raspada ove sezone. Taj nimalo veličanstveni pad traje već tri godine, ali ovo što se dešava od početka nove sezone je završna faza. Konačni krah. Jer je od katalonskog giganta ostalo samo ime, dok na terenu izgleda kao jeftina, kineska kopija tima sa Nou Kampa.

Izabrane vesti

Novi meč, novi kiks, nova totalna nemoć na terenu. Kakav Bajern i kakvi bakrači, ova Barselona ne može da pobedi Granadu kod kuće, a večeras nije uspela ni Kadiz u gostima – 0:0. Posle samo pet odigranih utakmica (ima jednu manje), Blaugrana ima sedam bodova manje od Reala. Borba za titulu se završila pre nego što je počela.

Armija navijača sa svih meridijana očekivaće posle novog šamara da se uprava zahvali koliko sutra na saradnji Ronaldu Kumanu. Rumeni Holanđanin izgleda na klupi jednog od najvećih klubova sveta kao početnik kada sedne za auto, pa mu volan beži malo levo, malo desno i bliži je da se slupa u prvom kanalu na koji naiđe, nego da dođe do četvrte brzine.

Imala je Barselona poneku šansu protiv Kadiza, propisno se obrukao Memfis Depaj u uvodu drugog poluvremena kada je na centaršut sa strane, u mat poziciji, promašio celu loptu. Imao je veliku šansu i u 94. minutu, da spasi šta se spasti može... Ali, je pre toga Ter Štegen maestralnom odbranom u 46. minutu izvadio fudbal već viđen u golu.

Jadi Barselone su se pojačali u 65. minutu kada je Frenki de Jong dobio crveni karton. Video je Kadiz i pre toga da je ova Barsa vuk samo na papiru, pa je igrao sve slobodnije kako je meč odmicao, a onog trenutka kada je stekao brojčanu prednost na terenu, krenuo je po pobedu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Kolosalnu šansu imao je Salvi u 80. minutu, ali je opet Ter Štegen spasao Katalonce još veće blamaže.

Za klub i navijače je sada važnije šta će doneti petak ujutru. Da li će Kuman najzad dobiti otkaz sa posla za koji i dalje nikom nije jasno kako ga je uopšte dobio, čime ga je zaslužio. Sat otkucava, novi mečevi su pred vratima, za vikend protiv Levantea, pa sa Benfikom u Ligi šampiona...

PRIMERA - 6. KOLO

Utorak

Hetafe - Atletiko Madrid 1:2 (1:0)

/Mitrović 45 - Suarez 76 i 90+1/

Bilbao - Rajo Valjekano 1:2 (1:1)

/Sis 33ag - Garsija 5, Falkao 90+6/

Levante - Selta 0:2 (0:0)

/Aspas 66, Mendez 85/

Sreda

Espanjol - Alaves 1:0 (0:0)

/Raul de Tomas 54pen/

Sevilja - Valensija 3:1 (3:1)

/Gomez 3, Lato 15ag, Rafa Mir 22 - Ugo Duro 31/

Real Madrid - Majorka 6:1 (3:1)

/Benzema 3, 78, Asensio 24, 29, 55, Isko 84 - Kang-In 25/

Viljareal - Elče 4:1 (2:1)

/Pino 5, Trigeros 39, Danjuma 60, Moreno 90+4 - Mohika 19/

Četvrtak

Granada - Sosijedad 2:3 (1:0)

/Sančez 9, Mila 70pen - Elustondo 52, 82Merino 60/

Osasuna - Betis 1:3 (1:1)

/Garsija 39 - Hermoso 21, Huanmi 80, Vilijan Hoze 90+3/

Kadiz – Barselona 0:0

 


tagovi

KadizBarselonaPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara