Tedesko (© Reuters)
Tedesko (© Reuters)

Od borbe za titulu u Rusiji do kluba u raspadu: Šalke bi da vrati Tedeska

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.02.21. | 14:41

Samo, da li se njemu radi u Cvajti?

Tokom proleća borba za Ligu šampiona, eventualno za titulu, a lako bi moglo da se desi da Domeniko Tedesko od leta predvodi tim u – Drugoj ligi.

Nemački stručnjak italijanskog porekla odradiće do kraja ugovor sa Spartakom, međutim, već se zna da u Moskvi neće ostajati po okončanju aktuelne sezone i tu činjenicu pokušava da iskoristi Šalke.

Izabrane vesti

Jeste da mu ne ide, da nema ni novca, ni pobeda, ni ideja, ali makar će probati da dovede stručnjaka pod čijom je komandom poslednji put izgledao pristojno. Tedesko je vodio Rudare od avgusta 2017. do maja 2019, najbolji rezultat ostvario plasmanom u polufinale Kupa Nemačke i drugim mestom na tabeli Bundeslige, posle čega je krenuo sunovrat kluba.

Sve do tačke u kojoj je ubedljivi fenjeraš i preti mu sedliba u Cvajtu, pošto ni Švajcarac Kristijan Gros nije uspeo da razmrda ekipu. Tedesko jeste jedan, ne i jedini kadidat za narednog šefa stručnog štaba, pošto se pominju još Štefen Baumgart iz Paderborna, te bivši strateg Darmštata Dimitrios Gramozis.

Pitanje je samo da li se Tedesku vraća u ovakav haos kakav je sad na Feltins areni. Na njoj bi mogao da završi i Erik Štofelshaus, na poziciji sportskog direktora, pošto se sadašnjem Johenu Šnajderu ljulja fotelja. A Štofelshaus je već radio u Gelzenkirhenu od 1998. do 2009.


tagovi

Domeniko Tedesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara