Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Od idile do pakla za dvadesetak dana: Navijači Konfijanse posle petog poraza sačekali igrače na aerodromu i povredili špica

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 22:31

Brazilska Serija B: Tim iz Arakuža u lošem raspoloženju dočekuje duel sa rivalom u borbi za opstanak Nautikom (00.00)

Sve je do decembra bilo idilično za Konfijansu. Tim iz Arakažua beležio je dobre rezultate, može se reći da je prevazilazio očekivanja s obzirom da se radi o klubu sa jednim od najmanjih budžeta u prvenstvu, i potajno sanjao o nekom većem uspehu u Seriji B od sredine tabele. A onda u svega dvadesetak dana – potop. Konfijansa je 2020. godinu završila na najgori mogući način, vezala je pet poraza i spala na četiri boda prednosti u odnosu na prvi tim ispod crte, Nautiko, protiv kojeg će večeras (00.00) zatvoriti 32. kolo Serije B. 

Poslednji poraz, na gostovanju Brasil de Pelotasu, izazvao je gnev navijača Konfijanse. Po povratku iz Pelotasa, pristalice kluba su sačekale fudbale i čelnike kluba na aerodromu u Arakužu, gde su ih vređali, a došlo je i do fizičkog nastranja, nakon kojeg je napadač Ari Mura zadobio posekotinu na obrvi. Iz tog razloga u klubu su odlučili da pojačaju obezbeđenje na stadionu Batistao pred večerašnji meč.

Izabrane vesti

Uprkos užasnoj seriji rezultata, predsednik kluba Jago Franka ukazao je poverenje treneru Danijelu Paulisti, koji ne sumnja u opstanak svog tima u Seriji B.

"U ovom trenutku moramo da budemo mirni. Ovaj tim je i ranije znao da odgovori na krizu, a sada ćemo ponovo to pokušati da uradimo. Ostaćemo u ligi, u to ne sumnjam", istakao je brazilski stručnjak.

U Nautiku se situacija takođe okrenula za 180 stepeni, ali nabolje. Nakon što je u deset utakmica ostvario samo jednu pobedu, tim iz Resifea je u poslednjih pet prvenstvenih mečeva osvojio 11 bodova i pritom je u pomenutom periodu primio samo jedan gol. Ukoliko večeras makar remizirao na Batistau, konačno će pobeći iz opasne zone.

Tradicija međusobnih duela nije duga, traje tek tri godine. Za to vreme timovi su se sastajali pet puta, što u drugoj, što u trećoj ligi. I Nautika i Konfijansa imaju po dve pobede, uz jedan remi.

BRAZIL 2 – 32. KOLO

Subota

CSA – Sampajo Korea 2:1 (0:0)

Oeste – Figueirense 2:1 (2:0)

Nedelja

Guarani - Amerika Mineiro 0:1 (0:1)

Šapekoense - Pelotas 0:0

Vitorija - Operario 1:1 (1:1)

Ponedeljak

21.00: (2,15) Parana (2,95) Botafogo SP (3,60)

23.55: (2,40) Konfijansa (2,95) Nautiko (3,10)

 ***kvote su podložne promenama



tagovi

KonfijansaBrazil Serija BBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara