Od Lajpciga do Lajpciga: Liverpul ga dao posle 463 minuta i rutinirao Bikove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 22:49

I u drugom meču u Budimpešti Redsi upisali pobedu za plasman u četvrtfinale Lige šampiona – 2:0

Čupao je kosu Jirgen Klop u neverici gledajući serijal šansi njegovog tima koje su propadale jedna za drugom. Bio je u dobrom delu revanša u Budimpešti u zoni sumraka, koja mu je pojačala šampionske ambicije u Premijer ligi. A da stvar bude čudnija i konkradiktorna, Redsi su se gotovo rutinski plasirali u četvrtfinale Lige šampiona. Posle dvostruke pobede nad Red Bul Lajpcigom – 2:0.

Ono što se dešavalo u prvoj utakmici na istom mestu, samo je ponovljeno ove večeri u glavnom gradu Mađarske. Šampion Engleske je iskoristio greške mlađeg rivala i u roku od četiri minuta rešio sve dileme.

Izabrane vesti

Najvažnija vest za Jirgena Klopa glasi: njegov tim uspeo je da pobedi sam sebe i zatrese mrežu rivala posle 463 minuta takmičarskog fudbala. Poslednji put uradio je to upravo na Puškaš stadionu 16. februara, i od tada je postao negledljiv i beskrajno impotentan. Liverpul je sa nulom završio mečeve protiv Evertona, Šefild Junajteda, Čelsija i Fulama. Sve je nagoveštavalo da će se nešto slično desiti i večeras, pošto je Portugalac Žota promašio nekoliko kolosalnih šansi, ali se iskupio u 70. minutu meča kada je idealno poslužio Salaha za inicijalno vođstvo Liverpula. Vrlo brzo pogodio je i Mane, posle odličnog centaršuta Orđija sa desne strane. Bio je to signal za Jirgena Klopa da obriše znoj sa čela i bar malo zaboravi na probleme.

A mogli su pomenuti problemi da budu mnogo veći. Sve je mogao da zakuva bivši član zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je u 10. minutu promašio kolosalnu priliku. Tačnije, njegov pokušaj sa nekoliko metara odbranio je Alison i donekle se iskupio za seriju kikseva.

Odličan je bio Alison, ali je igračima Liverpula sa druge strane rampu spustio. Kako je samo mađarski čuvar mreže u 23. minutu odbranio udarac Salaha, a iz popravnog ga nije savladao ni Mane. Čudesan je bio Gulaši i nekoliko minuta pre toga kada je izvukao pokušaj Žote ispod prečke.

Bila je u prvom poluvremenu ovo košmarna noć za Žotu. Još dva puta ga je Gulaši pročitao u dobrim pozicijama. Liverpul je imao više napada, više udaraca u okvir gola, ali morao je da drhti. Posebno posle Nagelsmanovih izmena. Mladi stručnjak je sredinom drugog poluvremena poslao u igru Hvanga i Klajverta. Pomenuti dvojac je podigao ritam, upravo je Hvang centrirao, a udarac Norvežanina Sorlata završio je na prečki. Bio je to poslednji trzaj Lajpciga.

Više prilika za popravni i najavu velike drame nije bilo. Posebno što je Salah iskoristio dodavanje Žote, a Mane stavio tačku na dvomeč.

 

 


tagovi

Jirgen KlopMohamed SalahJulijan NagelsmanRed Bul Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara