Od petominutnog het-trika do možda i šestomesečne pauze

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 10:10

Peh za Luisa Suareza koji bi mogao da stvori velike probleme Almeriji u borbi za opstanak

S obzirom na to da ni posle osmog kola još nema pobedu, Almeriju čeka ogroman posao da ove sezone izbori opstanak u Primeri. Prošle je imala dosta sreće i veliku pomoć Luisa Suareza koji je u decembru stigao na pozajmicu iz Olimpik Marselja. Kako je cilj ostvaren, Andalužani su, po dogovoru, otkupili ugovor 25-godišnjeg Kolumbijca za 8.000.000 evra, a taman kada je ponovo zablistao - dogodila se povreda.

Suarez je u finišu prvog poluvremena nedeljnog okršaja sa najbližim rivalom na tabeli, pretposlednjom Granadom, postigao treći najbrži het-trik Primere u 21. veku. Svega pet minuta i 23 sekunde trebalo mu je da donese veliku prednost svom timu, ali nedovoljnu za tri boda.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu Almerija je ispustila vođstvo, utakmica je završena remijem 3:3, ali to nije jedino loše što se dogodilo po domaćine. Desetak minuta pre kraja Suarez je prilikom šuta nezgodno stao i sa bolnom grimasom pao na travu. U suzama je iznet sa terena, a klub se kasnije oglasio saopštenjem u kojem navodi da je Kolumbijac doživeo delimičan prelom fibule leve noge.

To znači da ga čeka najmanje tri, a najviše šest meseci pauze, navode španski mediji. U svakom slučaju, teško je očekivati Suarezov povratak u tim pre 2024. godine, a ukoliko trener Alberto Lasarte brzo ne pronađe način da podigne formu ekipe, do kraja tekuće godine povratak u Segundu mogao bi da postane izvestan.



tagovi

PrimeraAlmerijaLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara