Zoltan Sabo (©Starsport)
Zoltan Sabo (©Starsport)

Od PLS-a do Evrope: Zoltan Sabo još četiri godine u TSC-u

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 08:43

Već poznata i koja četvorica igrača idu iz Topole

Debitantski nastup u eliti i odmah istorijski uspeh obezbeđenim plasmanom na evropsku scenu. Međutim, nije se u Bačkoj Topoli toliko ulagalo samo da bi se sve završilo na jednoj sezoni. TSC već razmišlja i o daljoj budućnosti, pa su već povučeni i prvi konkretni potezi. Najbitniji: Zoltan Sabo ostaje na klupi tima još četiri sezone, prenosi Sportski žurnal u današnjem izdanju.

Izabrane vesti

Produžio sam ugovor na četiri godine sa zadovoljstvo. Ovaj klub je sa predsednikom Janošem Žemberijem i generalnim direktorom Sabolčem Palađijem uradio mnogo, prešli smo put od Prve i Superlige do ulaska u Evropu. To je istorijski uspeh”, rekao je Sabo za Sportski žurnal.

Sabo, koji je u TSC-u još od 2017. kad je tek izborena promocija u PLS, takođe je naveo i da se već zna koja će četvorica igrača napustiti klub.

Nismo produžili ugovore sa Filipom Arseijevićem, Draganom Svitićem, Mladenom Galićem i Davidom Šinkovićem, koji odlazi u Mađarsku. Odlaskom ovih igrača u planu je dovođenje dva do tri pojačanja. Tražimo bonus igrače 1999. godište, stavljamo akcenat na te mlađe igrače”, rekao je Sabo.

Niko od pomenute četvorice istina nije baš činio kostur TSC-ove ekipe u ovoj sezoni. Šinković je tako u Superligi odigrao svega 180 minuta, Galić 76, Svitić 60, dok je nešto više igrao samo Arsenijević – 1.073 minuta – međutim ni on nije ulazio u igru otkako se prvenstvo nastavilo posle vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Dakle, pogodi li TSC sa pojačanjima čini se da bi mogao da bude još jači, ali tek treba videti da li će Topolski sportski klub uspeti da zadrži one najbolje, pre svih Vladimira Silađija i Nenada Lukića, pa i Borka Duronjića, Janka Tumbasevića, Đura Zeca… Za Evropu je ipak potreban ozbiljan kvalitet.


tagovi

Zoltan Sabo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara