Oskar Kardozo (©AFP)
Oskar Kardozo (©AFP)

Od saobraćajke četiri gola u tri utakmice: Oskar Kardozo i Libertad bez milosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 02:13

Bivši napadač Benfike se poigravao sa odbranom Resistencije

Nakon remija bez golova u derbiju sa Guaranijem, fudbaleri Libertada vratili su se na pobedničku stazu. U 13. kolu paragvajske Aperture ubedljivo su savladali devetoplasiranu Resistenciju - 4:0 i na najbolji način iskoristili još jedan nerešen rezultat Guaranija, koji je sada pao na treće mesto sa osam bodova zaostatka, dok ga je preskočio Sero Portenjo koji ima šest manje od Libertada.

Crno-beli se nisu mnogo oznojili u noćašnjoj utakmici, pošto su rivala načeli već u 3. minutu, a do odlaska na odmor imali velikih 3:0. Odličnom partijom izabranici Danijela Garnera dodatno su pojačali samopouzdanje pred meč sa Alijansom iz Lime na svom stadionu u drugom kolu Kopa Libertadoresa. Na startu takmičenja Libertad je bio bolji od Atletiko Mineira u gostima (1:0) i novom pobedom, nakon iznenađenja u Belo Orizonteu, bio bi napravljen veliki korak ka drugoj fazi prestižnog takmičenja.

Izabrane vesti

Odlična vest za Paragvajce je forma iskusnog Oskara Kardoza. Iako je nedavno imao saobraćajnu nesreću, bivši napadač Benfike, Trabzona i Olimpijakosa nastavio je da rešeta protivničke golmane. U tri meča od incidenta koji mu se dogodio za volanom dao je četiri gola. Nije bio precizan u pomenutih 0:0 sa Guaranijem, ali se po dvaput upisao u strelce protiv Amelijana i Resistencije, s čijom odbranom se poigravao kao na treningu.

Prvo dribling kroz noge protivničkom igraču za pogodak u 10. minutu, pa lukavo izveden slobodnjak u 43. Pored Kadroza, koji je sa devet golova vodeći strelac paragvajskog prvenstva, pogađali su Enso Gonzales u 3. i Lorenco Melgareho u 60. minutu


PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 13. KOLO

Subota

Gvairenja – Takuari 0:1 (0:1)

/Ajala 16/

Nedelja

Olimpija Asunsion – Nasional Asunsion 0:1 (0:0)

/Alfaro 78/

Ponedeljak

Sero Portenjo – Trinidense 3:2 (2:0)

/Fernandez 18, 55, Galeano 45+1 – Roman 67, Barios 90+1/

Amelijano – Guarani 1:1 (0:1)

/Vera 90 – Benitez 45/

Libertad - Resistencija 4:0 (3:0)

/Gonzales 3, Kardozo 10, 43, Melgareho 60/

Utorak

General Kabaljero - Lukenjo 3:2 (2:1)

/Kosta 5, Sangina 30, Arse 90+4 - Rohas 44, Martinez 90+10/



tagovi

LibertadOskar KardosoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara