Pelegrini i Pulišić (Reuters)
Pelegrini i Pulišić (Reuters)

Od uspavanke - bura u Rimu! Laciju tri crvena kartona, Milan slavi Pulišićeve bezobrazluke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 22:50

Amerikanac iznudio dva crvena kartona, Noa Okafor pogodio za trijumf Rosonera

Besni Olimpiko, besni nebeskoplavi deo Rima, psuju i oni što im je Milan omraženi klub, a posebno negoduju zbog bezobrazluka Kristijana Pulišića. Da nije bilo njih, verovatno ni Rosoneri ne bi na San Siro odneli tri boda iz Večnog grada - 0:1. Lacio je postao prvi tim još od 2012. godine i Palerma (protiv Bolonje) koji je meč završio sa osmoricom na terenu, a bar dva su bila Pulišićevo maslo.

Ono što je tokom gotovo sat vremena ličilo na uspavanku, pretvorilo se u ozbiljnu buru tokom završnih nešto više od pola sata utakmice. Sve je počelo i završilo se sa Pulišićem. Amerikanac je u 57. minutu prvo, namazano isprovocirao drugi žuti Luke Pelegrinija. Italijan mu je pokazivao da želi da izbaci loptu van terena jer mu je saigrač završio na zemlji, ali krilo Milana se ustremilo da je ukrade. Usledio je rvački zahvat defanzivaca Lacija i isključenje nakon kojeg je Milan preuzeo primat i krenuo po trijumf.

Izabrane vesti

Pretili su Rosoneri u nekoliko navrata, postigli gol preko Rafaela Leaa, ali morali još jednom da zatresu mrežu jer jer Portugalac bio u ofsajdu. Herojski plašt u Rimu ogrnuo je rezervista Noa Okafor, a Milan je u 88. minutu nekako ugurao loptu u gol domaćina. Okafor levicom, pa Žiru levicom, a onda još jednom Okafor desnom nogom nakon dve intervencije Ivana Provedela. I tu je golman Lacija bio na lopti, ali je ona ipak završila u golu.


A onda, u sudijskoj nadokandi, nakon što je Imobile u drugom minutu mogao da šokira Piolijeve momke i ni iz čega izjednači, usledila su još dva isključenja za Bjankoćeleste. Prvo je sudija Marko Di Belo koji će tokom večeri i jutra biti centralna tema italijanske javnosti, udaljio sa terena Adama Marušića, a da bi na novu provokaciju Pulišića naseo Mateo Genduzi. Vukao je Amerikanac i vukao Francuza za ruku, da bi se ovaj besno obrušio na njega sručivši ga na zemlju. Epilog - Pulišiću ni žuti karton, Genduziju put u svlačionicu.

Ubrzo je Di Belo svirao kraj, a besni Lacijali momentalno želeli da se obračunaju sa nekadašnjim fudbalerom Čelsija, pre svih kapiten Ćiro Imobile, željan da objasni Pulišiću da se takvim marifetlucima nije mesto na terenu. Stali su Rosoneri u odbranu svog saigrača, došlo je do komešanja na terenu, ali dok je ono trajalo deo tima sa severa Italije uživao je u trijumfu... Pre svih trener Stefano Pioli koji je razvukao širok osmeh. Možda i nije trebalo, jer je igra njegovog tima ponovo bila jalova... Kao u Monci, kao protiv Atalante, kao tokom revanša sa Renom u Francuskoj... Kao mnogo puta ove sezone iako bodovno stanje govori da će velikan sigurno igrati Ligu šampiona naredne sezone.

Pritom, pravio je Pioli večeras prilično čudne izmene i u 81. minutu, dok je njegov tim hitao po gol i pobedu, zamenio štoperski dvojac - umesto Gabije i Kjera ušli su Tomori i Tšau. Nije imao na klupi mnogo ofanzivnih rešenja nakon što je prethodno ubacio Rejndersa i Okafora, ali presedeli su meč Samjuel Čukvueze, Junus Musa, vezista Teraćano...

O fudbalu - minimalno. Toliko ga je i bilo večeras na Olimpiku. Dve trećine meča bezidejni Milan počeo je da igra tek nakon što je postao brojčano superioran. Rejnders je pogodio prečku, ubrzo potom, petnaestak minuta pre kraja spektakularno je Provedel zaustavio Loftusa Čika, a Rosonere je mogao da kazni Imobile, ali je malo pre isteka 80. minuta iz peterca šutirao pored gola.

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)

/Okafor 88/

Subota

15.00: (1,70) Udineze (3,60) Salernitana (5,30)

18.00: (3,80) Monca (3,50) Roma (2,10)

20.45: (2,65) Torino (3,05) Fjorentina (2,90)

Nedelja

12.30: (2,30) Verona (3,45) Sasuolo (3,30)

15.00: (2,15) Empoli (3,30) Kaljari (3,50)

15.00: (2,35) Frozinone (3,50) Leče (3,20)

18.00: (2,05) Atalanta (3,50) Bolonja (4,00)

20.45: (2,45) Napoli (3,10) Juventus (3,15)

Ponedeljak

20.45: (1,25) Inter (5,70) Đenova (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ac milanNoa Okafor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara