©www.wisla.krakow.pl
©www.wisla.krakow.pl

Od velikana do velikana: Uroš Radaković potpisao za Vislu

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.02.21. | 16:32

Šestomesečna pozajmica iz praške Sparte

Srpski defanzivac Uroš Radaković prešao je u redove poljskog velikana Visle Krakov. Nekadašnja nada Crvene zvezde narednih šest meseci igraće u poljskom klubu, kao pozajmljen igrač Sparte iz Praga.

Radaković je promenio dosta klubova od trenutka kada je napustio omladinski pogon crveno-belih. Nosio je dres Proletera iz Novog Sada, posle čega ga je otkupila Bolonja. Potom je išao na pozajmice u Novaru i Sigmu Olomuc, a onda je nastavio da nosi dres češkog kluba. Dobre igre u Sigmi preporučile su ga Sparti, koja ga je u julu 2018. godine otkupila za 600.000 evra. Ipak, u Pragu nije imao mnogo prostora za igru, pa su usledili novi zajmovi, prvo u ruski Oreburg, a potom u Astanu.

Izabrane vesti

Ove sezone zabeležio je samo dva nastupa za Spartu, po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope, pa je odlazak u novu sredinu predstavljao najbolji mogući izbor u ovom trenutku. Visla spada u red najvećih poljskih klubova, ali već godinama igra daleko ispod svog renomea. Ove sezone će vezati destogodišnji period bez šampionskog trofeja, a u ovom trenutku se nalazi na razočaravajućem 14. mestu tamošnjeg prvenstva.

Ipak, upravo će ta situacija u klubu iz Krakova izvesno otvoriti prostor Radakoviću za dokazivanje u poljskom fudbalu.


tagovi

Uroš RadakovićVisla KrakovSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara