Kristof Frojnd (©AFP)
Kristof Frojnd (©AFP)

Odbio Čelsi, ne i Bajern: Čovek koji je doveo Halanda, Manea i Upamekana - sportski direktor Bavaraca

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 11:39

Kristof Frojnd preuzima dužnost 1. septembra

Hasan Salihamidžić je imao uspeha, imao je i mnogo neprijatelja. I svejedno je izdržao šest godina. Sada je vreme za nekog novog, a prema informacijama gotovo svih nemačkih medija novi sportski direktor Bajerna biće Kristof Frojnd, koji je u proteklih osam sezona taj posao obavljao u Salcburgu.

Najzapaženiji transferi za njegovog mandata svakako su bili oni Erlinga Halanda, Sadija Manea i Dajoa Upamekana, mada bi bilo previše reći da ih je on baš otkrio. Ali jeste bio deo dobro podmazanog sistema koji već deceniju radi odličan posao na fudbalskoj pijaci.

Izabrane vesti

S tim da su zadaci u Salcburgu i Bajernu ipak drugačiji. Salcburg je nedodirljiv u Austriji. Bajern stremi da bude nedodirljv na nivou Evrope i cele planete.

Dugo su birali u Minhenu, dovodili se u vezu i sa Maksom Eberlom, sportskim direktorom Lajcpiga, još jedne podružnice kompanije Red Bul. Eberl je otvoreno pričao da je zainteresovan, ali Bajern se na kraju odlučio za Frojnda.

Bio je niželigaški fudbaler, zatim od 2006. tim menadžer Salcburga, 2012. je postao koordinator za sportska pitanja, da bi 2015. nasledio Ralfa Rangnika na mestu sportskog direktora.

Prošlog septembra, nakon što je Tod Boli preuzeo Čelsi, Frojnda su zvali i u London. Dobili su negativan odgovor.

Čelsi jeste bio zainteresovan. Velika čast za mene, ali... došao sam do zaključka da mi je najbolje u Salcburgu i da takva promena ne dolazi u obzir“, rekao je tada Frojnd, kome je ugovor sa Salcburgom isticao tek 2026.

Ali, kad zove Bajern... Frojnd će doduše morati da bude strpljiv, jer dužnost preuzima 1. septembra kada se letnji prelazni rok završi.


tagovi

Kristof FrojndLetnji prelazni rok 2023Red Bul Salcburg

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara