Romanjoli (© Reuters)
Romanjoli (© Reuters)

Odbrana Barse na remontu: Izgleda da je dogovoren Romanjoli za džabe, pominju se Aspilikueta i Galan

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.22. | 13:25

Mino Rajola sa Laportom utanačio prelazak štopera Milana

Kad je Đoan Laporta preuzeo funkciju predsednika i odbradio prvi prelazni rok po povratu u klub rekao je da je Barselona ponovo konkurentna na svetskom tržištu, od početka 2022. šalje signale da je spreman za veliki prasak, pominjao čak mogućnost kupovine Erlinga Halanda, ali će, sva je prilika, morati da se zadovoljni B produkcijom.

Tako je sve izvesnije da će na Nou Kamp stići Alesio Romanjoli. Kapitenu Milana na leto ističe ugovor, deluje da ga neće obnoviti, jer ima poziv iz Katalonije, a kako je ove srede izvestio madridski As, usmeni dogovor oko selidbe u novu sredinu je već sklopljen i samo se čeka kraj prvenstva u kome se ekipa Stefana Piolija bori za skudeto. Najveći deo posla završen je posredstvom Mina Rajole, uticajni menadžer je zastupnik Romanjolija, ujedno u gotovo prijatelljskim odnosima sa predsednikom Barse, Laportom. Kad su se njih dvojica prethodni put sreli mediji su preneli da je tema razgovora bio potencijalni transfer Halanda iz dortmunske Borusije, međutim, ispostavilo se da su utanačili detalje ugovora za štopera.

Izabrane vesti

Na taj način će posle godinu dana pokušaja Barselona napokon dobiti Romanjolija, s tim da prethodnog leta nije baš bila u stanju da plati oko 20.000.000 evra koliko su zahtevali Rosoneri na ime obeštećenja.

S obzirom na ne baš sjajnu odbranu, a ona je primila gol na svakoj od minulih šest utakmica, trener Ćavi je svestan da mora da rekonstruiše deo tima u kome Đerar Pike već polako privodi kraju karuijeru, a Ronald Arauho i Erik Garsija tek povremeno deluju stabilno. Od bivšeg člana Rome i Sampdorije se, s obzirom da je u najboljim igračkim godinama (27) očekuje da doprinese defanzivnoj čvrstini.

Na Nou Kampu su svesni da su im potrebni bolji igrači od sadašnjih i zato provejava kako su se čelnici usmerili na one sa pobedničkim mentalitetom. Jedan takav je Cesar Aspilikueta, koji bi posle deset goina mogao da napusti Čelsi. Naročito posle nestabilne situacije u londonskom klubu izazvane prinudnim povlačenjem Romana Abramoviča. Aspilikueta ulazi u završnu godinu saradnje sa Plavcima i ima indicija da bi mogao da završi misiju u Engleskoj. Što se tiče suprotne strane odbrane, Đordiju Albi je neophodna podrška i zato Barsa razmišlja Haviju Galanu iz Selte, jednom od statistički najboljih bekova Primere, s obzirom da je u dosadašnjem toku prvenstva dobio najviše duela na toj strani terena.


tagovi

Barselonaac milanMilanAlesio RomanjoliCezar Aspilikueta

Obaveštavaj me

Milan
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara