Aleksandar Lutovac protiv Dušana Puletića iz Metalaca (© Star sport)
Aleksandar Lutovac protiv Dušana Puletića iz Metalaca (© Star sport)

Odbrana kote dva: Lutovac desni bek na krovu

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 11:01

Voždovac bez četvorice protiv crno-belih

Partizan se stabilizovao. Počeo je da pobeđuje, pa još u serijima, jedino mu ne odgovara što se bliži kraj jesenjeg dela prvenstva. Ostale su još dve utakmice, protiv timova iz gornjeg dela tabele, koji su u prethodnoj trci za bodove znali da mu zaprže čorbu.

Prvi izazov je u Zaplanjskoj ulici, gde ekipu Aleksandra Stanojevića čeka Voždovac (17 časova TV Arena sport 1). Posle šest vezanih pobeda (pet u ligi, jedna u kupu) ništa manje od produžetka tog niza ne zanima crno-bele. Iz prostog razloga što im Vojvodina diše za vratom (samo dva boda manje) i što je primarni zadatak do odlaska na zimsku pauzu odbraniti „kotu dva“.

Izabrane vesti

U tu misiju tim iz Humske 1 kreće jači za Filipa Holendera (oporavio se od virusa korona), mada je dilema hoće li reprezentativac Mađarske početi meč ili će ga u špicu odmeniti Nikola Štulić, poraslog samopouzdanja posle gola Čukaričkom. U odnosu na taj susret najmanje jednu izmenu napraviće Stanojević. I to u odbrani, povišena telesna temperatura izbacila je iz konkurencije Aleksandra Miljkovića, njegov imenjak Lutovac će opet, prinudno, na desnog beka.

Inače, Partizan je dobio poslednje tri utakmice u gostima (Spartak, Metalac, TSC), slavio je i na prethodnom odmeravanju snaga na krovu Tržnog centra „Stadion“, neposredno pre izbijanja pandemije. Može li još jednom?

Voždovac kao klub forsira trenere napadačkog afiniteta: kroz posed hoće da dođu do rezultata. Partizanu to nije odgovaralo u nekom periodu. Ne bih se vraćao. Svaka utakmica je drugačija, posebna. Biće nam teško zbog specifične, veštačke podloge i protivnikovog načina igre. Uglavnom, dominirali su tokom jesen“, obazriv je Aleksandar Stanojević pred meč 18. prvenstvenog kola u kome će gledati kako da se odvoji od pretnji Vojvodine da zaposedne drugo mesto na tabeli.

Po povratku sa reprezentativne pauze Voždovac beleži promenjive rezultate. Najpre je primio gol od Novog Pazara u finišu meča i tako ostao bez pobede, potom na penale izbacio Javor iz Kupa Srbije, dobio Mladost iz Lučana pogotkom pet minuta pre kraja, da bi u Kruševcu izgubio 1:3 iako je prvi stizao do vođstva. Zanimljivo je da Zmajevi u poslednje tri sezone redovno muče Partizan. Od sedam međusobnih susreta dobili su četiri, dok su tri pripala crno-belima.

Nećemo ništa menjati, ali to što, inače, radimo protiv ovakvih protivnika moramo raditi najbolje dosad. Igramo prepoznatljivo, sa stavom. Tako mora biti i u narednom meču. Pokušaćemo u što većem delu utakmice da kontrolišemo dešavanja na terenu, ali pita se i protivnik“, pčrecizirao je trener domaćeg sastava Jovan Damjanović, koji ne može da računa na kapitena Jovana Nišića (zvanično „čisti“ kartone, ali ionako sporazumom nije predviđeno da igra protiv bivšeg kluba), kao ni na trojicu povređenih (Aleksa Janković, Miloš Stojčev i Luka Jakovljević).

SUPERLIGA SRBIJE, 18. KOLO

VOŽDOVAC – PARTIZAN, 17.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion na krovu Tržnog centra „Stadion“

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Zoran Široki

Projektovani sastavi

VOŽDOVAC: Preković – Živkoivć, Gajič, Milović, Stanković – Ajdinović, Putinčanin – Lasickas, Milosavljević, Pantović – Vujnović. Trener: Jovan Damjanović.

PARTIZAN: Stojković – Lutovac, S. Marković, Banjak, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Asano, Natho, F. Stevanovič – Štulić (Holender). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Mladost L. – Napredak 0:0

Proleter NS – Inđija 1:0 (0:0)

/Mirosavljev 78/

TSC – Radnik 1:3 (1:0)

/Dostanić 39 – Subotić 50, Mitošević 69, Makarić 94/

Čukarički - Javor 3:0 (1:0)

/Birmančević 35, Kovač 67, Vidosavljević 71/

Subota

14.00: (2,60) Mačva (3,10) Rad (2,85)

14.00: (2,20) Novi Pazar (3,35) Metalac (3,35)

14.00: (1,58) Radnički N. (3,80) Zlatibor (6,50)

14.00: (2,70) Spartak (3,25) Vojvodina (2,65)

17.00: (7,00) Voždovac (4,40) Partizan (1,47)

Nedelja

17.00: (1,08) Crvena zvezda (11,0) OFK Bačka (28,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

fk voždovacAleksandar LutovacFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara