Slavlje i tuga (©Reuters)
Slavlje i tuga (©Reuters)

Odigraš dobro, povedeš, pa primiš tri komada i izgubiš - tako je to protiv Bajerna (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 20:28

Borusija se isprsila u nemačkom Klasikeru, ali nedovoljno...

Dobar je Dortmund, ali nedovoljno za Bajern. Po ko zna koji put ista konstatacija...

Čak i u situaciji kada su pružili jedno od boljih izdanja u poslednjih nekoliko Klasikera, Milioneri nisu uspeli da ostanu neporaženi protiv aktuelnog vladara Nemačke i Evrope - 2:3. Četvrti put u nizu Bavarci su dobili najveću utakmicu nemačkog fudbala, pa na poslednju reprezentativnu pauzu idu kao lideri Bundeslige.

Izabrane vesti

Bajernova rutina i nezrelost Borusijinih najvećih talenata glavni su utisak 103. Der Klasikera. Sve šanse što su im se ukazale gosti iz Minhena pretvorili su u golove. S druge strane ti Dortmundovi biseri, ali očito još nebrušeni - Džejdon Sančo na sve one silne brojke koje su ga učinile jednim od najskupljih igrača na svetu još nije "nakalemio" jednu veliku utakmicu; Đio Rejna nije bio na nivou nekih ranijih izdanja iz ove sezone; Erling Haland, ruku na srce, jeste postigao gol, međutim morao je makar još jedan kada se ispod svih šansi i polušansi u koje je ušao podvuče crta.

Saberi-oduzmi, Bajern je bio bolji baš za taj jedan gol. Gol koji je došao sa klupe. I to je još jedan segment u kom Milioneri ne mogu da pariraju velikom rivalu - "dubina" rostera.

Robert Levandovski nastavio je svoj strašni teror - šesta utakmica i 11 gol u ligi ove sezone. Postigao je jedan za preokret početkom drugog dela utakmice, a imao je i tu nesreću da mu dva komada budu poništena zbog sveukupno nekoliko centimetara ofsajda. S te tačke gledišta Bajern je bio mnogo ubedljiviji od ovih 3:2. Međutim ako dodamo da je Borusija na 1:2 imala dve idealne šanse preko Rejne (greška Sara, preletela ga lopta) i Rojsa (promešao odbranu Bavaraca) onda je ipak prava mera postignut rezultat.

A tu je i ona kolosalna prilika za Marka Rojsa u 88. minutu kod rezultata 2:3, kada je sa sedam metara prebacio gol Manuela Nojera.

Kapiten Borusije doneo je prednost svom timu u 45. minutu. Lepo je "otvorio" stopalo posle pasa Portugalaca Gereira i spasa za Bajern u toj situaciji nije bilo. Ko zna u kom bi pravcu utakmica otišla da se gosti nisu vratili ekspresno, još u nadoknadi prvog poluvremena. David Alaba gađao je odlično posle kratke kombinacije Gnabrija i Milera...

Hansi Flik povukao je dva ključna poteza sredinom drugog dela. Prvi je bio ubacivanje Havija Martineza umesto Džeroma Boatenga - jer vidno je bilo da se bivši nemački reprezentativac muči sa Halandovom eksplozivnošću - a drugi zamena Kingslija Komana za Leroja Sanea. Najskuplja letnja akvizija Bajerna u prvoj šansi je odregaovao vrhunski i na pas Roberta Levandovskog rešio pitanje pobednika u 80. minutu susreta...

BUNDESLIGA - 7. KOLO

Petak

Verder – Keln 1:1 (0:0)

/Bitenkur 82 pen – Mojsander 67ag/

Subota

Augzburg - Herta 0:3 (0:1)

/Kunja 44pen, Lukebakio 51, Pjontek 86/

Majnc - Šalke 2:2 (2:1)

/Brosinski 6pen, Mateta 45+2pen - Ut 36, Sen Žust 82ag/

RB Lajpcig - Frajburg 3:0 (1:0)

/Konate 26, Zabicer 70pen, Anhelinjo 89/

Štutgart - Ajntraht 2:2 (2:0)

/Gonzales 17pen, Kastro 37 - Andre Silva 61, Abraham 75/

Union Berlin - Arminija 5:0 (3:0)

/Endo 5, Andrih 13, Beker 45, Kruze 52pen, Tojhert 89/

Dortmund - Bajern 2:3 (1:1)

/Rojs 45, Haland 83 - Alaba 45+4, Levandovski 48, Sane 80/

Nedelja

15.30: (2,20) Volfzburg (3,45) Hofenhajm (3,25)

18.00: (2,40) Leverkuzen (3,40) Menhengladbah (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara