Juventus merka Valensijino krilo od 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 14:55

Bjankoneri će pokušati da smanje cenu ubacivanjem Ruganija ili De Šilja u posao

Napadačka linija Juventusa spremna je za rekonstrukciju. Upravi torinskog kluba je jasno da igrače poput Kristijana Ronalda, Gonzala Iguaina, Huana Kuadrada i Daglasa Koste polako stižu godine. Svi, osim poslednjeg ušli su u četvrtu deceniju života, a i Brazilac je blizu – trenutno ima 29 godina. Pored toga, ni znatno mlađi Federiko Bernardeski ne uspeva da pronađe konstantu, a kako u Juventusu ništa ne prepuštaju slučaju, spremni su da ovog leta “podmažu mašinu“.

Na Alijanc stadionu, prema navodima Kalčo Merkata, već su odredili metu - u pitanju je fudbaler Valensije, Feran Tores. Sposoban da “pokrije“ oba krila, 20-godišnji igrač bi mogao da bude dugogodišnje rešenje Bjankonera. Tores je za Slepe Miševe debitovao još 2018. godine, ali je tek ove sezone  impresionirao, postigavši šest golova i asistiravši za još sedam, na ukupno 35 utakmica.

Izabrane vesti

Krilni fudbaler ima klauzulu od 100.000.000 evra, ali se u Juventusu nadaju da bi mogli da ga dobiju i za 60.000.000, jer mu ugovor ističe u junu 2021. godine. Kako bi dodatno spustili cenu, zbog finansijske krize izazvane koronavirusom, Bjankoneri planiraju da u čitav posao uključe i jednog igrača.

Kako na Mestalji muku muče sa povredama u poslednjoj liniji, Juventus je spreman da u suprotnom smeru pošalje jednog od dvojice defanzivaca, Matiju De Šilja ili Danijelea Ruganija, mada je pitanje da li je neki od njih raspoložen za promenu sredine.  

Svesni interesovanja Juventusa, Španci su u nekoliko navrata pokušali da produže saradnju sa fudbalerom, međutim pregovori još nisu urodili plodom jer igrač odbija ponude. Ukoliko do dogovora ne dođe, Valensija će biti primorana da proda Toresa, kako na leto 2021. ne bi ostala bez obeštećenja.

Juventus bi takođe mogao da iskoristi dobre odnose Ronaldovog agenta Žorža Mendeša sa vlasnikom Valensije, Peterom Limom.

Dovođenjem Toresa, italijanski klub bi mogao da pokvari planove Liverpulu koji, kako otkriva Miror, takođe vidi 20-godišnjaka kao potencijalno pojačanje.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara