Marselo (© Reuters)
Marselo (© Reuters)

Odlazak još jednog veterana: Marselo se na kraju sezone vraća tamo gde je sve počelo

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 14:25

I to besplatno

Na papiru je kapiten, na terenu su u prednosti Ferlan Mendi i David Alaba, zbog čega je izvesno da vreme Marsela u Real curi kao zrno peska na peščanom satu, a kako sad stvari stoje, iskusni levi bek će se na kraju sezone oprostiti od kluba u kome se proslavio.

Niti mu Madriđani nude nastavak saradnje, niti se Brazilac upire da ostane, svestan da njegovo telo polako gubi trku sa mlađim igračima. Ostalo mu je još sedam meseci ugovora, kad istekne pružiće ruku predsedniku Florentinu Perezu i nastaviti dalje. Verovatno u – otadžbini.

Izabrane vesti

I to u klubu koji ga je preporučio Realu, pošto uticajni argentinski Ole uverava da će Marselova nova destinacija biti stadion Marakana i da bi trebalo da se vrati u Fluminense narednog leta. Flu nema novca da ga sad priušti, jer bi morao da plaća obeštećenje, naredne godine može da ga dobije besplatno, a i sam igrač je raspoložen da se još jednom okuša u dresu kluba u kome je sve počelo pre 15 godina.

Podseća Ole da je Marsela zvao Marselo Bijelsa u Lids, još ranije se pričalo da bi mogao u Juventus, međutim, isti izvor ističe da je sam fudbaler svestan da je intenzitet utakmica u brazilskoj Seriji A daleko niži nego u Premijer ligi, Italiji ili Španiji i da bi kod kuće mogao da doprinese usponu kluba koji skoro deceniju čeka šampionski naslov.

Marselo u Madridu zarađuje oko 8.500.000 evra na godišnjem nivou, a kako će se Real otarasiti u junu i Gereta Bejla i njegovih astronomskih primanja (oko 17.000.000 evra) jasno je da će se otvoriti prostor za dovođenje novih igrača, jer svaki klub Primere ima limit koliko sme da izdvoji za zarade. Jedino što će ostati ogroman prostor koji valja popuniti u igračkom smislu, usled odlaska još jednog veterana, kao što su prethodno bili Kristijano Ronaldo i Serhio Ramos.


tagovi

Real MadridMarseloFluminense

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara