©LFC
©LFC

Odlazi kao kapiten i legenda, a pričalo se da je promašaj: Henderson napustio Liverpul posle 12 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 14:13

Dugogodišnji kapiten Redsa karijeru nastavlja u Al Itifaku

Kraj jedne ere na Enfildu. Sada i zvanično. Džordan Henderson je posle 12 godina provedenih u Liverpulu napustio Redse i krenuo put Saudijske Arabije.

Iskusni engleski reprezentativac pojačao je Al Itifak na čijoj ga klupi čeka nekadašnji saigrač Stiven Džerard na čije je insistiranje i došao u klub. Saudijski klub će Liverpulu platiti 14.000.000 evra plus bonuse, dok je Henderson potpisao trogodišnji ugovor vredan blizu 40.000.000 evra po sezoni i time stavio tačku na vrlo uspešan period na Enfildu.

Izabrane vesti

Mada nije uvek bilo tako. Henderson je u početku nailazio na kritike tamošnje fudbalske javnosti, pa i navijača Liverpula, čak je i tadašnji sportski direktor Redsa Damijen Komoli otpušten jer je insistirao na njegovom dovođenju, ali se kasnije pokazalo da je ipak bio u pravu, jer Henderson se vremenom profilisao kao lider i šampion, a Liverpul napustio kao kapiten i legenda kluba.

Za Redse je odigrao 493 utakmice, postigao 33 gola, upisao 61 asistenciju i ono najbitnije – sa trakom oko ruke podigao osam trofeja među kojima su najbitniji oni u Ligi šampiona i Premijer ligi (po jedan).

Kakvu je ulogu imao u svlačionici engleskog kluba najbolje svedoči oproštajna poruka još jedne Liverpulove legende u nastajanju - Trenta Aleksandera Arnolda.

"Kapitenu, odakle da počnem? Jedini stalni faktor u mojoj karijeri još od mog debija. Od prvog dana mog putovanja u Liverpulu i reprezentaciji Engleske bili smo zajedno. Deliti svaku svlačionicu sa tobom je nešto što ću zauvek ceniti. Bio si konstantna inspiracija za mene i savršeni uzor, pratiti tebe značilo je da sam uvek na pravom putu. Učinio si mnogo za mene na terenu i van njega, više nego što češ ikad znati i za to nikada neću moći da ti se odužim. Uvek ću biti zahvalan na tvojoj podršci koju si mi pružao kako bih postao bolji čovek i igrač. Delili smo neke od najboljih trenutaka našeg života i postigli stvari o kojima smo kao deca mogli samo da sanjamo. Za sve uspomene koje smo stvorili…

Hvala na svemu moj kapitenu", napisao je Arnold na društvenim mrežama.

Henderson je u Liverpul stigao iz Sanderlenda za 18.000.000 evra, a jednu sezonu nastupao je i za Koventri Siti kao pozajmljen igrač Crnih mačaka. Sada ga čeka potpuno drugačiji izazov. Englez je treće pojačanje Al Itifaka ovog leta. Prethodna dva stigla su juče, a reč je o Musi Dembeleu i Džeku Hendriju.



tagovi

Džordan HendersonLiverpulLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara