Odlazi najbolji strelac Mozzart Bet Superlige: Bojović na ceni i u 35. godini

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.02.23. | 17:16

Golgeter Lučana potpisuje za Turon iz Uzbekistana

Postigao je Milan Bojović u poslednjem kolu jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige 100. gol u elitnoj diviziji, postao jedini kojem je to uspelo za nogom, ali tu će, bar za sada, staviti tačku.

Najbolji strelac srpskog šampionata je danas raskinuo ugovor sa Mladosti iz Lučana i odlučio da se u 35. godini ponovo otisne u inostranstvo.

Izabrane vesti

Novi Bojovićev klub je Turon iz Uzbekistana, povratnik u prvoligaški tabor, koji vidi u srpskom napadaču predvodnika tima za naredno prvenstvo, koje kreće početkom marta.

Napustio sam Mladost, iskoristio sam klauzulu da mogu da odem kao slobodan igrač ako se pojavi ponuda iz inostranstva“, kaže Bojović za Mozzart Sport.

A, ponuda je bila takva da se ne odbija.

Ugovor je na godinu dana, finansijska ponuda je bila dobra, a iskreno rečeno, želeo sam neki novi izazov. U Mozzart Bet Superligi sam dao stoti gol, pa sam iz tog ugla gledano ostvario cilj koji sam želeo. A, uz to, kada dobijete takvu inostranu ponudu u 35. godini, to je ipak dokaz kvaliteta, da vas neko ceni i potvrda da sam i dalje na vrhuncu karijere. Žao mi je što idem iz Mladosti, želim joj sve najbolje u nastavku sezone“, istakao je Milan Bojović.

Uzbekistan će biti nova adresa u karijeri srpskog golgetera, koji je pored domaćih klubova Mladosti, Čukaričkog, Vojvodine, Jagodine, Radničkog iz Niša igrao i u Grčkoj za Panetolikos i Larisu, za Bnei Saknin u Izraelu, Kajzas i Žetisu u Kazahstanu.


tagovi

Milan Bojović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara