Gelor Kanga (©Starsport)
Gelor Kanga (©Starsport)

Odložena presuda u slučaju Kanga, Gabon nije izložio odbranu

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 09:03

Delegacija Konga donela nove dokaze da su podaci lažirani

Bio je 24. maj označen kao „Dan D“ u slučaju Gelora Kange i afere u kojoj je optužen da je lažirao lične podatke i na prevaru dobio državljanstvo Konga.

Celu aferu pokrenuo je Fudbalski savez Konga, koji tvrdi da je Kanga rođen u toj zemlji i to pet godina ranije nego što stoji u njegovim zvaničnim podacima i da se tek sa 17 godina preselio u Gabon, gde je falsifikovao krštenicu i njom sve redom.

Izabrane vesti

U sedištu afričke kuće fudbala za juče je bilo zakazano finalno sučeljavanje i donošenje odluke, međutim, delegacija Gabona se nije pojavila na video konferenciji. Njihova poruka je bila da nisu spremni da izlože odbranu i da im je potrebno još vremena da bi spremili sve i prezentovali javnosti.

S druge strane, delegacija Konga donela je veliki broj dokumenata koji potvrđuju da je Gelor Kijaku Kijaku Kijangani, kako oni tvrdi da je pravo Kangino ime, rođen u toj zemlji, kao i njegovi roditelji. Uz dokaz da je Gelorova majka preminula 1986. godine, pa da nije mogla da ga rodi 1990. kako piše u njegovim dokumentima.

Novi datum suđenja će tek biti određen, ali navodno će biti zakazan za sledeću nedelju.


tagovi

Gelor KangaFK Crvena zvezdaDR KongoGabon

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara