Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Odlučeno: Juventus plaća za Moratu ukupno 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 09:48

Stara dama će zadržati španskog napadača

U prvom mandatu mu je podigao, u drugom rehabilitovao karijeru. Ima nešto u odnosu Juventusa i Alvara Morate što izvlači samo ono najbolje, a to se još jednom pokazalo na delu u ovih nekoliko meseci saradnje koja se formalno vodi kao pozajmica.

Kako stvari stoje, Stara dama će uskoro aktivirati opciju otkupa kako bi trajno zadržala Moratu i za to će platiti ukupno 55.000.000 evra. Odnosno, još 45.000.000 evra na onih deset miliona koji su već iskeširani na ime jednogodišnje pozajmice. To je za italijanskog transfer gurua Đanluka di Marcio potvrdio Moratin agent Huanma Lopez.

Izabrane vesti

“Morata je od prvog momenta bio prvi izbor Juventusa. Problem na početku prelaznog roka bilo je to što je Atletiko isključivo razmišljao o prodaji Morate i nisu hteli da ga puste ni na jedan drugi način. Kako se prelazni rok bližio kraju tako su se menjale okolnosti. Atletiko je dobio Luisa Suareza, a Alvaro je dobio mogućnost da ode u Juve na pozajmicu“, izjavio je Lopez.

Španski Anelka od 234.000.000 evra

Moratin zastupnik otkriva da su prvi čovek kluba i generalni direktor bili najvažniji faktori za obnavljanje saradnje.

“Anjeli i Paratići su imali najvažnije uloge. Zvali su me nekoliko puta kako bismo pregovarali. Imamo godinama dobre odnose. Mogu slobodno da kažem da je Paratići imao veliki uticaj na razvoj Alvarove karijere od 2014. godine“.

Priznaje da je bilo i drugih ponuda za Moratu, ali je izbor bio apsolutno logičan...

“Moratu su hteli još Milan i Napoli letos. Ali kada je Juventus zvao niko drugi nije postojao. Budite sigurni, Juventus će ga otkupiti do kraja sezone. Alvaro ne žali zbog toga kako su se stvari odvijale u Atletiku. Jednostavno, sada je Atletiko dobio Suareza, Alvaro je u Juventusu i svi su srećni“.

Doduše i dalje se šuška o tome da bi Juve i Atletiko mogli da se trampe - Morata za Dibalu. Španac je u dosadašnjih 14 nastupa u dresu Bjankonera upisao devet golova i pet asistencija. Njegov bivši saigrač, danas trener Andrea Pirlo uspeo je da mu pronađe žicu...



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Alvaro Morata

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara