(©Reuters)
(©Reuters)

Odluka FIFA: Rusija može da igra, ali bez obeležja i pod drugim imenom

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.02.22. | 22:07

Samo što je sve duži red onih koji neće ni da igraju sa Rusima

Očekivale su slavodobitno brojni fudbalski savezi da će FIFA na današnjoj sednici izbaciti Rusiju iz takmičenja do daljeg. Međutim, ništa od toga...

Najviše su se tome radovali Poljska, Češka i Švedska, jer su to reprezentacije koje su u istom kosturu sa Rusima u baražu za Svetsko prvenstvo, a onda se javila i Engleska, čija bi ženska selekcija trebalo da igra sa Ruskinjama na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Međutim, FIFA je danas donela drugačije odluke. Najpre, reprezentacija Rusije će nastaviti da se takmiči, ali će se zvati Reprezentacija Ruskog fudbalskog saveza, neće moći da igra na svom terenu, već isključivo na neutralnom, a pre meča se neće intonirati himna Rusije.

Odluka FIFA izazvala je bes pomenutih saveza.

Nismo zainteresovani da igramo te utakmice. Naš stav je ostao nepromenjen: reprezentacija Poljske neće igrati protiv Rusije bez obzira kakvo će biti ime tog tima“, poručio je Cezari Kuleša, predsednik FS Poljske.

Slična poruka je stigla iz Švedske.

„Naše mišljenje nije drugačije nego juče, bez obzira na odluku FIFA. Pričaćemo sa Poljskom i Češkom, da bismo poručili FIFA šta mislimo, ali očekivalo smo njen oštriji stav“, rekao je Karl-Erik Nilson, prvi čovek FS Švedske. 


tagovi

FIFAfudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara