Moderno zdanje (www.facebook.com/stadionsteaua/
Moderno zdanje (www.facebook.com/stadionsteaua/

OFK Beograd otvara stadion Steaue

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 23:29

Romantičari 7. jula gostuju u Bukureštu

Odavno OFK Beograd nije ono što je bio, godinama ga nema u Superligi, štaviše strovali se čak do trećeg ranga, ali je i dalje cenjen van granica Srbije. Najbolji dokaz takvoj tvrdnji stigao je iz susedstva. Slavna Steaua je pozvala Romantičare da joj budu gosti na ostvaranju novog stadiona.

Svečanost je zakazana za 7. jul u Bukureštu, tom prlikom Steaua će pustiti u rad moderno zdanje, kapaciteta 31.254 mesta, a sudeći prema fotografijama sam Fejsbuk stranice Stadion Steaua rumunski klub imaće novi dom za ponos.

Izabrane vesti

Čisto da ne bude zabune, Steaua kojoj će gostovati OFK Beograd nema veze sa FCSB-om, kojim gazduje kontroverzni Điđi Bekali, ali koji pravno nema mogućnost da koristi ime i grb kluba koji je proneo slavu rumunskog fudbala i 1986. postao prvak Evrope. Iako UEFA, primera radi, vodi FCSB kao naslednika Steaue, koja je 26 puta osvojila prvenstvo države i 24 puta trijumfovala u tamošnjem kupu. Posle višegodišnjeg sudskog spora „prava“ Steaua je odlučila da krene od nule, od četvrtog ranga takmičenja, sa svim obeležjima koja joj pristaju.

Razlog što je stara Steaua – sada u Drugoj ligi Rumunije – odlučila da joj baš OFK Beograd uveliča ceremoniju otvaranja novog stadiona leži u činjenici da su Romantičari gostovali u Bukureštu i 1974. kad je presečena vrpca u prethodnom domu ovog kluba.




tagovi

SteauaOFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara