Ognjen Mudrinski (twitter@ujpestfc.hu)
Ognjen Mudrinski (twitter@ujpestfc.hu)

Ognjen Mudrinski u Mađarskoj pronašao 14. angažman u karijeri

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 20:03

Srpski golgeter potpisao za Ujpešt

Posle polusezone u tajlandskom Lampun Vorioru gde je otišao nakon što mu je propao već viđen unosan ugovor sa slovenački Celjem, Ognjen Mudrisnki ima novi klub, 14. po redu u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Srpski golgeter je novi član mađarskog prvoligaša Ujpešta, trenutno desetoplasiranog u prvenstvu koje broji 12 ekipa.

Jasno je da je najbolji strelac slovenačkog šampionata iz sezone 2021/22 (17 golova na 27 utkamica), kada je postao i šampion sa Mariborom, došao da pomogne Ljubičastima da u drugom delu sezone izbore opstanak. Ako je suditi prema pisanju mađarskih medija koji potenciraju njegov učinak iz prošle sezone, ali i 65 pogodaka i 16 asistencija na ukupno 163 utakmice u srpskoj eliti, od njega se izuzetno mnogo očekuje.

Izabrane vesti

"Letos sam bio vrlo daleko od porodice i mog malog deteta i isključivo sam želeo da se vratim u Evropu", rekao je Mudrinski za sajt novog kluba i nastavio: "Imao sam nekolicinu ponuda klubova iz regiona, ali nakon konsultacije sa mojim menadžerom, shvatio sam da bih upravo ja mogao da budem taj delić koji nedostaje Ujštovoj slagalici. Ne mogu da dočekam prvi ligaški meč", zaključio je 31-godišnjak iz Srbobrana.

Na Tajlandu je Mudrinski odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima i bio autor tek jednog pogotka i dve asistencije, a novim navijačima imaće priliku da se predstavi 29. jaunara kada njegov Ujpešt bude ugostio Honved.

Podsetimo, Mudrinski je nastupao za sedam srpskih klubova među kojima su Vojvodina, Hajduk iz Kule, RFK Novi Sad, Jagodina, Crvena zvezda, Spartak i Čukarički, a nosio je i dresove Grojter Firta, Araua, Jagelonije, Gorice, Maribora i pomenutog Lampuna.


tagovi

UjpeštMađarska 1Ognjen Mudrinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara