Ohi kaznio Sprema, Zvezda spremna za 33. šampionsku titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 20:24

Crveno-beli slavili u Kruševcu sa 1:0, pa im je u poslednjem kolu dovoljan i bod protiv Voždovca

Pre utakmice u Kruševcu Crvenoj zvezdi su bila neophodna četiri boda za odbranu šampionske titule, a sada će joj u poslednjem kolu protiv Voždovca na stadionu Rajko Mitić biti dovoljan i bod za osvajanje 33. trofeja namenjenog prvaku države. Najveće zasluge za to idu na račun taličnog Ohija Omoidžuanfa, koji je u 33. minutu bio na pravom mestu u kaznenom prostoru domaćina da kazni grešku Milana Sprema i povede svoju ekipu ka dragocenom slavlju - 1:0 (1:0).

Norvežaninu je to bila prva šansa koja mu se ukazala pred protivničkim golom. Pre toga je bio prilično nemoćan u borbi sa štoperima Kruševljana, ali je onda još jednom na delu pokazao golgetersku lukavost koja ga krasi. Ekspresno je reagovao, matirao nemoćnog Srđana Vasiljevića i došao do 11. gola u crveno-belom dresu, devetog u Superligi. Ekipa Zorana Milinovića je do tog trenutka bila odlično organizovana, ali nakon gola gostiju nije imala snage niti mogućnosti da postigne prvi gol u plej-ofu i oteža posao ekipi Dejana Stankovića na putu ka 31. pobedi u sezoni.

Izabrane vesti

Napredak je odigrao jedan od najboljih mečeva u plej-ofu, crveno-belima sve do gola nimalo nije bilo lako da dođu do Vasiljevićevog gola. Odlučujući trenutak na meču dogodio se u trenucima kada su viđena najveća uzbuđenja u prvom poluvremenu, negde oko isteka čansa igre. Tri minuta pre gola dobru priliku imao je Ben, posle centaršuta Rodića, dok su u 32. minutu domaći tražili jedanaesterac nakon što je lopta pogodila Strahinju Erakovića u lakat. Ipak, posle gledanja VAR snimka ustanovljeno je da nije bilo elemenata za dosuđivanje najstrože kazne.

Dobre momente u finišu prvog i na početku drugog poluvremena nije uspeo da iskoristi vrlo angažovani Milan Gajić, koji je u nekoliko navrata opasno pretio udarcima iz drugog plana. U poslednjim trenucima prvog dela igre gađao je u spoljni deo mreže posle povratne lopte Ohija, dok mu je u 49. minutu poništen gol posle reakcije iz VAR sobe, pošto se prethodno u ofsajdu nalazio El Fardu Ben.

Ekipa Dejana Stankovića je sredinom drugog poluvremena imala nekoliko dobrih prilika da reši pitanje pobednika, pre svega preko Ohija i Erakovića, ali pošto se to nije dogodilo, glavna orjentacija gostiju bila je da sačuvaju prednost. Pankov je pet minuta pre kraja meča zamenio Mirka Ivanića, čime su i definitivno zatvoreni svi putevi Kruševljanima ka golu Milana Borjana.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

/Ohi 33/

Stadion: Mladost

Sudija: Marko Ivković

Žuti kartoni: Đuričković, Kojičić, Kočić (Napredak), Rodić, Katai (Crvena zvezda)

NAPREDAK (4-2-3-1): Vasiljević - S. Jovanović, Kerkez, Kojčić, Spremo - Krstić, Milovanović (od 41. Đ. Jovanović) - Đeković, Đuričković (od 80. Kočić), Mladenović - Melunović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić (od 86. Pičini), Eraković, Dragović - Rodić - Kanga, Sanogo (od 85. Krstičić) - Ben (od 53. Srnić), Katai, Ivanić (od 85. Pankov) - Ohi (od 71. Pavkov).

SUPER LIGA, PLEJ-OF, 36. KOLO:

Petak:

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

/Kasalica 18, Jovanović 89)

Nedelja:

Vojvodina - Čukarički 0:3 (0:1)

/Roganović 12, Savić 80, Docić 88p/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Ohi 33/

Ponedeljak:

16.30 (18,0) Voždovac (7,75) Partizan (1,15)



tagovi

Ohi OmoidžuanfoDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara