Ohi Omoidžuanfo protiv Partizana (©Starsport)
Ohi Omoidžuanfo protiv Partizana (©Starsport)

Ohi ozbiljno troši kredit, Zvezda sigurno dovodi špica drugačijeg profila

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.04.22. | 11:22

Razlog je igra u 167. večitom derbiju, kao i u dvomeču protiv Glazgov Rendžersa

Početak je bio bajkovit, nastavak vrlo problematičan. Norveški napadač Ohi Omoidžuanfo prolazi kroz prvu ozbiljnu igračku i golgetersku krizu od kada je u zimskom prelaznom roku obukao dres Crvene zvezde. Gol na premijeri protiv Čukaričkog, potom i odlično snalaženje u 166. večitom derbiju kada je reagovao posle šuta Aleksandra Kataija i greške golmana crno-belih Aleksandra Popovića.

Skupio je doskorašnji član Moldea šest prvenstvenih golova na sedam prvih takmičarskih utakmica i praktično razgalio navijače koji su u njemu videli Ričmonda Boaćija iz prvog mandata, referentnu tačku kada je reč o napadačima potrebnim Crvenoj zvezdi. Međutim, slabim izdanjem u subotnjem okršaju sa Partizanom visoki napadač produžio je golgeterski post. Prethodni put zatresao je mrežu Kolubare 20. marta, a od tada je još igrao protiv niškog i kragujevačkog Radničkog, odradio poluvreme u Kup utakmici sa TSC-om, kao i još 45 minuta protiv Partizana.

Izabrane vesti

Na stranu što nije postigao pogodak, Ohija Omoidžuanfa nije bilo dovoljno u igri. Protiv Partizana je bio jedan od najslabijih aktera utakmice, dobio je samo jedan od osam duela sa Nemanjom Miletićem i Igorom Vujačićem. Dao je vrlo skroman doprinos u igri i na nekim prethodnim mečevima, i počeo ozbiljno da troši kredit.

Ohi Omoidžuanfo je došao u Crvenu zvezdu kao slobodan igrač, ima godišnja primanja od 420.000 evra i ne spada u grupu najplaćenijih igrača. Delovalo je da je sportski sektor sa njim pogodio u centar mete, obzirom da je u mečevima Superlige lako postizao golove i koristio zicere. Međutim, u poslednje vreme u sportskom sektoru Crvene zvezde preovladava mišljenje da je srpskom šampionu potreban napadač drugačijeg profila, znatno pokretljiviji od Ohija, koji će biti od veće koristi timu u jakim evropskim mečevima. Primera radi, Norvežanin je ostao bez učinka u dvomeču protiv Glazgov Rendžersa, kada je promašio dobru šansu na Ajbroksu, potom u Beogradu neuspešno asistirao Milanu Pavkovu početkom drugog poluvremena.

Ohiju se najviše zamera na inferiornosti u polju i nedovoljnoj prisutnosti u igri. I meč sa Partizanom nije prvi takav slučaj. Deluje i da bi Norvežanin izgledao znatno bolje kada bi pored sebe imao napadača drugačijih karakteristika, sposobnog da dobrim kretanjima i brzinom otvori prostor. Daleko je prelazni rok, posebno što je šampionska trka u punom jeku, ali gotovo izvesno je da će Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku dovesti inostranog napadača drugačijih karakteristika od Ohija.

Prethodnih meseci ozbiljno je skautiran Oskar Estupinjan iz portugalske Vitorije Gimaraeš. Reč je o snažnom centarforu koji će u junu biti slobodan i sigurno je da će imati brojne ponude. Kolumbijac se ove takmičarske godine dokazao u Primeiri i najbolji je strelac Vitorije, za koju je na 24 utakmice postigao 12 golova. Pogađao je mreže Sportinga i Brage, što mu je sigurno podiglo tržišnu vrednost. Ali se na Marakani nadaju da bi zbog daljeg razvitka Estupinjan, zajedno sa ljudima koji mu vode karijeru, mogao da izabere Crvenu zvezdu. Postoje još neki napadači koji su u fokusu...



tagovi

Ohi OmoidžuanfoFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara