Ohi Omoidžuanfo (©MN Press)
Ohi Omoidžuanfo (©MN Press)

Ohi sve bliži odlasku iz Zvezde: Konja poslala ponudu, čeka se ugovaranje ličnih uslova

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 15:26

Crveno-beli bi mogli da zarade između 1.500.000 i 2.000.000 evra

Aleksandar Pešić je doveden da bude prva opcija u špicu, Milan Pavkov je ušao u seriju golova i trenutno je prvi strelac Mozzart Bet Superlige Srbije. Trenutno je na margini dešavanja, kada je reč o Zvezdinim špicevima, Norvežanin Ohi, pristigao iz Moldea u januarskom prelaznom roku. I ostavio je Ohi solidan utisak tokom šest meseci privikavanja u Ljutice Bogdana, postigavši 11 golova u svim takmičenja. Uz onaj najvredniji: u martovskom večitom derbiju.

Međutim, napadač visok 188 centimetara mogao bi vrlo lako u skorije vreme da napusti Crvenu zvezdu. Posebno imajući u vidu njegov nezavidni status na početku ove takmičarske godine, pošto je na šest mečeva odigrao svega 18 minuta. Protiv Kolubare, kada je pitanje pobednika bilo rešeno. Na njegov status uticala je i povreda zadobijena tokom rada u Sloveniji, koja ga je izbacila iz ritma dve sedmice. Dovoljno da Milan Pavkov iskoristi šansu...

Izabrane vesti

Ne bi imali ništa protiv na Marakani da prodaju Ohija do kraja prelaznog roka i poslednja dešavanja idu u tom smeru. Prema saznanjima Mozzart Sporta za nekada najboljeg strelca norveške lige vrlo je zainteresovana turska Konja. Predstavnik tamošnje Superlige u kvalifikacijama za Ligu Evrope pokazao je spremnost da za Ohija izdvoji između milion i po i dva miliona evra. To je cifra koja je zagolicala čelnike Crvene zvezde, pokazali su spremnost za završnu rundu razgovora. Čak se može čuti da je sa ponudom Konje upoznat i Ohi, te da njegov menadžerski tim pokušava da izdejstvuje što bolje lične uslove.

Posao je, dakle, u ozbiljnoj fazi, mada se priča i o interesovanju iz Saudijske Arabije i Rusije. Konja, koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu turskog prvenstva, otišla je najdalje. Očekuje se realizacija, pošto ima sasvim dovoljno vremena. Do kraja letnjeg prelaznog roka ostalo je više od tri sedmice.

Uz veliku euforiju Ohi je stigao na Marakanu. Imao je sjajan start, ali je pao na nekim ispitima, odnosno u mečevima jakog intenziteta u aprilskom večitom derbiju, kao i dvomeču protiv Glazgov Rendžersa. Tada je u polju bio prilično neaktivan, što je sportski sektor Crvene zvezde dijagnostifikovao i krenuo u letnju poteru za napadačem. Na kraju je doveden Aleksandar Pešić.

Pre Ohija Crvena zvezda je imala ponudu na stolu i za Milana Pavkova. Cifra 750.000 evra od Panatinaikosa je bil mala, uz sve to crveno-beli nisu želeli da sarađuju sa najvećim Olimpijakosovim rivalom, klubom sa kojim tvrdo jezgro navijača srpskog šampiona ima bratske odnose.

Sada je Ohi u centru pažnje i deluje da će napustiti Ljutice Bogdana posle samo šest meseci. Veruju na Marakani da su Pešić i Pavkov sposobni da iznesu sezonu.




tagovi

FK Crvena zvezdaOhi OmoidžuanfoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara