Ohi Omoidžuanfo (©MN Press)
Ohi Omoidžuanfo (©MN Press)

Ohi u društvu Bogavca, Žigića, Vijeire i Vukanovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 16:53

Norvežanin peti Zvezdin fudbaler koji je u 21. veku pogodio na svom debiju u večitom derbiju

Sjajan početak ima Ohi Omoijuanfo u dresu Crvene zvezde. Norvežanin je u četiri nastupa dao dva gola i uneo živost u napad crveno-belih. Posebno značajan je pogodak u nedeljnoj pobedi nad Partizanom 2:0, kojim je postao tek peti fudbaler Crvene zvezde u ovom veku koji je pogodio na svom debiju u večitom derbiju.

Doskorašnji napadač Moldea pogodio je u 29. minutu kada je natrčao na loptu posle šuta Aleksandra Kataija glavom i nesigurne intervencije Partizanovog golmana Aleksandra Popovića.

Izabrane vesti

Tim potezom Ohi se pridružio bivšim napadačima Crvene zvezde Draganu Bogavcu, Nikoli Žigiću, Ugu Vijeiri i Aleksi Vukanoviću.

Bogavac se u strelce upisao u 118. prvenstvenom duelu crveno i crno-belih, koji je Zvezda kao gost dobila rezultatom 3:0 (strelci su bili još Nemanja Vidić i Dejan Milovanović). Žigić je bio dvaput precizan u 121. epizodi najveće utakmice srpskog fudbala. I tada je bilo 3:0, a treći gol u meču igranom na Marakani, između Žigićeva dva, dao je Marko Perović.

Portugalac Ugo Vijeria rešetao je protivničke mreže u društvu Aleksandra Kataija, koji je i u nedelju zatresao mrežu Partizanovog gola (po četvrti put u karijeri). Prvi meč protiv crno-belih igrao je septembra 2015, kada je poput Žigića dvaput pogodio metu. I tada je Zvezda dala tri gola, ali i primila jedan. Bio je to 149. večiti derbi.

Pre Ohija gol u debitantskom derbiju dao je Aleksa Vukanović. Doskorašnji napadač Crvene zvezde bio je precizan u jubilarnom 160. prvenstvenom okršaju najvećih srpskih klubova, 25. aprila 2019. u pobedi 2:1. Vukanović je pogodio u 80. minutu za vođstvo 2:0.

Pred Ohijem je ove sezone još jedna prilika protiv Zvezdinog najvećeg rivala, pošto će se vodeći tandem Superlige ponovo sastati u plej-ofu. Videćemo hoće li norveški golgeter - koji je na Marakanu stigao sa 61 golom i 14 asistencija u 106 nastupa za Molde - biti i tada u timu, ali ukoliko bude zdrav, teško da će ga Dejan Stanković izostaviti.



tagovi

Ohi OmoidžuanfoFK Crvena zvezda166. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara