Zvezdan Terzić (©Starsport)
Zvezdan Terzić (©Starsport)

Pojeli smo Partizan, ovo je najjača Crvena zvezda u poslednjih 30 godina

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.03.22. | 11:26

"Srećan sam i ponosan, ali navikao sam na to", ističe Zvezdan Terzić

U sjajnom raspoloženju fudbaleri Crvene zvezde dočekuju duel sa Voždovcem (četvrtak, 15 časova). Pobedili su u nedelju Partizan 2:0 i zaostatak za vodećim crno-belima smanjili na samo dva boda razlike. Pobedom na krovu tržnog centra Stadion aktuelni šampion bi se čak vratio na vodeću poziciju bar na par sati, pošto Partizan igra protiv Mladosti od 17.05.

Odlična igra protiv večitog rivala biće i značajna za samopouzdanje tima uoči dvomeča osmine finala Lige Evrope sa škotskim Rendžersom.

Izabrane vesti

Svestan velikog uspeha koji su na terenu napravili Dejan Stanković i njegovi izabranici, generalni direktor Zvezdan Terzić sa širokom osmehom na licu došao je u studio televizije K1.

"I srećan sam i ponosan, ali navikao sam na to", odogovorio je voditeljki na pitanje kako se oseća posle pobede svog kluba u 166. večitom derbiju.

Terzić ističe da nije imao dilemu ko će slaviti u nedeljnom okršaju na stadionu Rajko Mitić.

"Nikad nisam bio mirniji pred derbi nego sada. To sam i rekao igračima dan pred utakmicu kada sam ih okupio. Rekao sam im ono što čitava fudbalska Srbija misli: da nikad u poslednjih 30 godina nije bila veća razlika u kvalitetu između Crvene zvezde i Partizana. Rekao sam i da je kvalitet na njihovoj strani i da moraju pobediti. To je opšte prihvaćeno mišljenje, da Crvena zvezda nikad nije bila jača u poslednjih 30 godina".

Četvorostruki uzastopni šampion duel sa Partizanom dočekao je s pet bodova zaostatka zbog kikseva u duelima sa Radnikom iz Surdulice (poraz 1:2 i remi 1:1).

"Potrošili smo tih pet bodova protiv Surdulice nedopustivo, jer se desio trenutak opuštanja koji ne sme da se dešava", istakao je Terzić.

Do kraja sezone biće odigran još jedan večiti derbi, pošto će se Crvena zvezda i Partizan ponovo sastati u plej-ofu. Vrlo verovatno, biće to odlučujuć meč za titulu.

"Ima još dosta da se igra, bilo nam je jako važno da pobedimo na ovom derbiju i priđemo na dva boda. I kada smo imali -5 rekao sam da ćemo biti šampioni. Sve se mi pitamo! Ako si bolji, pobedi Partizan u derbiju, ali ovo je bilo samo prvo poluvreme", konstatuje čelnik crveno-belih,

Crvena zvezda je u nedelju odigrala sjajno prvo poluvreme i golovima Ohija i Kataija stekla značajnu prednost za drugi deo meča, u kom se rezultat nije menjao.

"Ovo je jedan od najboljih derbija u poslednje vreme. Zvezda ne samo da je pobedila Partizan i uzela tri boda, već je to učinila dominantno. Mislim da smo ih pojeli, dominirali smo i držali konotrolu nad utakmicom, pobeda se nije dovodila u pitanje", smatra Terzić.

Pored trenera Stankovića, njegovih igrača i saradnika, pohvale Zvezdinog direktora dobila je i druga strana.

"Moram da pohvalim ceo derbi, odavno nije bio korektniji. Izjava Saleta Stanojevića posle utakmice je za pohvalu, džentlmenska i u duhu fer-pleja. Često je posle derbija jedna strana nezadovoljna i ima neki alibi. Partizan ovaj put to nije imao, što nama jako znači".

Na pitanje da li je očekivao bolje izdanje Partizana, Terzić je dao slikovit odgovor.

"Hajde izađi u ring sa Tajsonom i napadaj. Nemoguće je. Zvezda je toliko dominantna. Izašli smo hrabro, često kvalitet bude sputan nervozom zbog velikog uloga, a ovde je stvarno bio veliki ulog".

U jednom od ranijih obraćanja javnosti Zvezdan Terzić je rekao da će podneti ostavku ukoliko Crvena zvezda ne bude šampion. Gostujući na K1 pojasnio je tu izjavu, za koju navodi da je data u kontekstu odgovornosti u klubu kakav je Crvena zvezda.

"Igrači slušaju trenera Stankovića, on je šef stručnog štaba i odlučuje za sportske stvari i komunicira sa njima. Trenera i igrače biram ja. Svestan sam da za svaku njihovu grešku konsekvence snosim ja. Ja da sam imao kvalitetniji izbor doveo bih trenera koji neće grešiti. Moja obaveza je da stanem iza trenera. Ja sam doveden u Crvenu zvezdu da bude šampion, a ne druga. Ako je druga to znači da nešto nije u redu. Svi sa strane mi kažu da ne može Crvena zveda svake godine da bude šampion, ali ja sam tu da bude. Ako je druga, onda je 'nešto trulo u državi Danskoj'. Ja po komandnoj odgovornosti nudim ostavku. Možda sam preuzeo previše odgovornosti na sebe, ali zaista tako mislim".

Terzić je, takođe, istakao da ga mnogi poistovećuju sa Crvenom zvezdom.

"Znam da nije dobro ovo što ću reći, ali tako je - ja sam postao personifikacija Crvene zvezde. Kada se kaže Crvena zvezda misli se na Zvezdana Terzića i ja od toga ne bežim. Ja sam direktor firme, odgovorno lice pred zakonom".

Crvena zveza je četvorostruki uzastopni šampion Srbije i četiri puta uzastopno plasirala se u grupnu fazu UEFA takmičenja. Dvaput u Ligu šampiona, dvaput u Ligu Evrope, u kojoj je ove sezone podigla lestvicu i stigla do osmine finala u kojoj je čeka okršaj sa Rendžersom. Po Terzićevom mišljenju, sve što je klub učinio poslednjih godina moglo bi se okarakterisati kao najveći uspeh od njegovog osnivanja.

"Za ovih osam godina što smo uradili od dolaska u klub, imajući u vidu situaciju u kojoj je Crvena zvzda bila 2014. kada je bila pred bankrotom, mislim da je ovo najveći uspeh Crvene zvezde od njenog osnivanja. Kada analitičari budu analizirali, ovaj period biće predstavljen kao jedan od najslavnijih u istoriji kluba. Od bankrota smo stigli do stalnog učesnika Lige šampiona i Lige Evrope. To što smo uradili izučavaće se na fakultetima ekonomije. Ne znam koja je još to srpska kompanija 35. u Evropi u svojoj branši", zaključio je Terzić.


tagovi

Zvezdan TerzićFK Crvena zvezdaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara