Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Okršaj srpskih stručnjaka u Emiratima: Rašović cilja skok ka gornjem delu tabele

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.20. | 11:02

Tim Gorana Tufegdžića želi udaljavanje od zone ispadanja

Otvaranje 11. kola fudbalskog prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata pripalo je Al Vahdi i Al Fudžairi, odnosno srpskim stručnjacima Vuku Rašoviću i Goranu Tufegdžiću. Ekipu nekadašnjeg trenera Partizana bi trijumf pogurao sa sredine ka gornjem delu tabele i primakao zoni koja garantuje kvalifikacije za Azijsku Ligu šampiona, dok se bivši slektor Kuvajta i njegovi izabranici nadaju bodovima koji bi ih dodatno udaljili od zone ispadanja.

Dve godine je sin legendarnog Partizanovog defanzivca Branka Rašovića gradio karijeru u Al Dafri. Uspostavio nov sistem igre, a čelnici Al Vade su minulog leta prepoznali njegov temeljni pristup i posvećenost taktičkim detaljima i ponudili mu dvogodišnju saradnju koju je prihvatio. Al Dafra je nastavila po oprobanom receptu opredelivši se za novo trenersko ime i lice iz Srbije – Iz Čukaričkog je stigao Aleksandar Veselinović čija ekipa trenutno ima isti broj bodova kao i sastav njegovog prethodnika na klupi Vitezova sa zapada (15).

Izabrane vesti

U svakom slučaju, nakon šest odigranih utakmica Rašovićev tim gledao je u leđa jedino lideru Al Šardži, ali usledila je serija od četiri utakmice bez trijumfa (dva remija, dva poraza) koju Rašović danas na domaćem terenu želi da okonča.

Prethodnici na kormilu tima iz Abu Dabija ostavili su mu povoljnu situaciju u vidu kompleksa koji je Al Fudžaira nabacila na pleća u međusobnim okršajima. Iz prethodnih šest sučeljavanja Al Vahda je u četiri navrata izlazila kao pobednik uz po jedan remi i poraz. Tri puta su Klaretsi u tim duelima rivalu pakovli po tri lopte u mrežu, aprila 2019. pukla je petarda na stadionu Nahjan na kojem se igra i današnji meč, a svako se na svoj način seća masakra iz 2001. godine kada je Al Vahda rastavila Vukove na proste činioce – 8:0!

Sa druge strane, Al Fudžaira jeste slavila u poslednjem kolu protiv Al Ahlija iz Dubaija, ali je pre toga vezača četri poraza u svim takmičenima i u tri navrata primala po tri gola.

Domaćin neće smeti previše da taktizira u meču u kojem važi za izrazitog favorita. Bar ne dok se ne domogne prvog gola. A upravo se to u poslednje vreme iskristalisalo kao gorući problem jer sastav koji je poslednju titulu prvaka države osvojio 2010. godine samo jednom je zatresao protivničku mrežu u minulih pet duela. Pet od ukupno 17 golova ekipe postigao je Tim Matavž ali je veliko pitanje da li će slovenački napadač biti na raspolaganju šefu stručnog štaba. Mnogo će se očekivati i od nekadašnjeg fudbalera Standarda Pol-Žoze Mpokua koji ove sezone ima tri gola na osam utakmica.

Za Rašovića će biti izuzetno bitno da njegov prvi stigne do gola, jer kada se to desi, Al Vahda ne gubi. A i Miloš Jojić je sredinom ove godine pričao o sposobnostima srpskog stručnjaka da zatvori utakmicu i da se protivniči napadi odbijaju o odbrambeni bedem njegovih timova.

LIGA UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA, 11. KOLO

Petak

15.00: (1,62) Al Vahda (4,00) Al Fudžaira (4,40)

15.00: (8,50) Hata (5,70) Al Šardža (1,25)

18.00: (2,90) Korfakan (3,80) Al Vasl (2,05)

***Kvote su podložne promenama***


 

 


tagovi

Goran TufegdžićVuk RašovićAl FudžairaAl Vahda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara