Inijesta i Ćavi (© Reuters)
Inijesta i Ćavi (© Reuters)

Okuplja se društvo staro: Hteo bi i Inijesta da se vrati u Barselonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 17:08

Da pomogne posrnulom gigantu

Mrak, pa svetlo na kraju tunela. Tumaranje Barselone stranputicom rešio je da prekine Ćavi Ernandez, te po njegovim vođstvom slavni klub makar ima ideju kako bi trebalo da izgleda u bliskoj budućnosti. A da bi budućnost bila svetla potrebno je vratiti se koji korak u prošlost.

Posle angažovanja legendarnog veziste za trenera, Kataolnci su vratili Danija Alvesa, s tim što Brazilac u januaru stiče pravo igranja, a naredni potez novog šefa stručnog štaba mogao bi da bude angažman Andresa Inijeste.

Izabrane vesti

Uz napomenu, aktuelni vezista Visela Kobea ne bi došao odmah, niti bi da igra, iako je veliki broj ljubitelja fudbala ubeđen da je u poznim fudbalskim godinama kvalitetniji od izvikanih poluproizvoda kakvi su, recimo, Gavi, Pedri, Ansu Fati... Da se sad pojavi na Nou Kampu svi redom bi mogli samo kopačke da mu čiste.

„Voleo bih u budućnosti da se vratim u Barseloni. Nisam siguran u kom trenutku, međutim, raspoložen sam da pomognem u bilo kom obliku koji ne podrazumeva igranje“, pojasnio je Inijesta, koga ugovor sa Japancima veže do januara 2024.

Tad će biti na pragu 40. godine i nije realno očekivati da u tom dobu pomogne u La Ligi i Ligi šampiona, ali možda kao saradnik u stručnom štabu ili u rukovodećim strukturama njegova pomoć bude dragocena.  Zasad, samo reči hvale na račun Ćavija i njegovih ideja koje pokušava da implementira u Barsi.

Ćavi poseduje idealan personalitet da bude na klupi. Nosio je kapitensku traku u klubu i selekciji Španije. Preturio je preko glave različite situacije i zna kako Barsa diše. Ne verujem da će imati nijedan problem“, smatra Inijesta.

Mada, nije baš sve isto kao pre. Kad je Andres igrao u Blaugrani, naosvajao se trofeja, jer klubu od letos nedostaje i Lionel Mesi.

„I dalje sam šokiran saznanjem da je u PSŽ-u. Tužan sam što nije završio karijeru u Barseloni, međutim, to je život“, dodao je Inijesta.


tagovi

ĆaviCavi ErnandesAndres InijestaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara