Old Firm - stara priča: Seltik na pragu 50. titule, vojnik Braun odradio posao, Eduardova lepotica i peti crveni karton Morelosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.19. | 14:55

Keltima se smeši osma uzastopna šampiona kruna

Old Firm - stara priča!

Zeleni deo Glazgova je ovog nedeljnog popodneva upao u slavljenički trans pošto je trijumfom protiv najvećeg protivnika stigao na prag jubilarne 50. titule prvaka Škotske! Seltik je nadigrao Rendžers sa 2:1 (1:0) u derbiju nakrcanom emocijama, naelektirsanom atmosferom, oštrim duelima, golovima i potezima kapitena Skota Brauna, koji je uspeo da isprovocira dvojicu protivničkih napadača - Alfreda Morelosa i Rajana Kenta i izbaci ih iz takta. 

Izabrane vesti

Ništa manje nismo očekivali od novog boja dva najveća škotska kluba. Izgledalo je da je Rendžers preživeti gostovanje na najomraženijem mestu, ali je katastrofalna greška Džejmsa Tavernijea iz 86. minuta otvorila domaćinu kontru iz koje je Džejms Forest zakucao loptu u mrežu na asistenciju najboljeg igrača utakmice Odsona Eduarda. Seltik je tako nastavio seriju nepobedivosti na svom terenu protiv Policajaca, ali i ujedno zasladio novu, osmu uzastopnu titulu pred odlučujući deo sezone gde će ekipa Stivena Džerarda biti bez praktično ikakvih šansi. 

Veliki škotski derbi je nikako nije razočarao. Klupko je počelo da se odmotava u 27. minutu posle prvoklasne akcije koju je započeo i sam završio Eduard. Veliko je pitanje o čemu je razmišljao Džo Voral u trenucima kada je pokušao da spreči Eduarda da postigne gol. Suviše pasivno je reagovao, dopustio protivničkom golgeteru da dođe suviše blizu zoni šuta, a onda je Eduard jednim driblingom otvorio sebi prostor za udarac koji je bio razarajuće težine.

Samo nekoliko trenutaka kasnije dogodio se možda i najvažniji detalj utakmice. Kapiten Seltika Skot Braun namerno je potkačio Rendžersovog najboljeg strelca Alberta Morelosa. Kolumbijac nije uspeo da izdrži provokaciju, pa je Brauna laktom udario direktno u glavu, posle čega se arbitar Bobi Meden uhvatio za džep i pokazao direktan crveni karton. Uspeo je Braun u samom finišu da isprovocira i Rajana Kenta, a prosto je neverovatno kako je mladi napadač ostao bez crvenog kartona, pošto nije imao meru kada je udario čoveka u zeleno-beloj opremi. 

Morelos je ove sezone potpuno izgubio kontrolu sa opomenama i isključenjima, jer mu je ovo, pazite sada – peti crveni karton, četvrti u Premijeršipu, od čega je tri zaradio protiv Aberdina?! Na sve to Morelos ima još 17 (!) žutih kartona i pored toga je najbolji strelac sa 29 pogodaka i još 11 asistencija! Džerardu se momentalno smrklo, jer je i njemu bilo jasno da će bez najboljeg igrača, ma koliko temperamentan bio, teško moći da napravi čudo na Seltik Parku.

Doduše, Rendžers je uspeo da uzvrati udarac i bar nakratko povrati nadu da je makar taj jedan bod realna mogućnost. Sve je delo Rajana Kenta, kome je nesrećni Tavernije obezbedio odličnu poziciju za realizaciju, a detetu Liverpula i momku na čijem je dolasku lično insistirao Stiven Džerard nije bilo teško da pogodi metu u maniru najboljih golgetera.

Na kraju su se ipak fudbaleri Seltika poslednji smejali. U smiraj derbija Rendžersu se dan okrenuo naopačke posle Forestovog hica koji je najverovatnije obezbedio Seltiku novu titulu.

Imaće za čim da žali Rendžers, pogotovo jer mu je ovo bila poslednja šansa da se uključi u šampionsku trku. Seltik je i dalje iznad svih. 

ŠKOTSKA 1 - 31. KOLO:

Petak

Livingston - Hibernijan 1:2 (0:0)

Subota

Sent Miren - Dandi 2:1 (1:1)
Madervel - Sent Džonston 3:0 (0:0)
Kilmarnok - Hamilton 5:0 (1:0)
Harts - Aberdin 2:1 (0:1)

Nedelja

Seltik - Rendžers 2:1 (1:0)
/Eduard 27, Forest 86 – Kent 63/

Foto: Reuters


tagovi

SeltikGlazgov RendžersStiven DžerardAlfredo MorelosSkot Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara